EXCLUSIV  Directiva Copyright. Preda, Sârbu, Mureșan, voturile care puteau schimba tot. Grapini, declarații exclusive

Directiva Copyright a fost votată în Parlamentul European. A primit 348 de voturi pentru, 274 împotrivă și 36 de abțineri. Statele membre vor trebuie să aprobe decizia în următoarele săptămâni. Dacă vor accepta textul propus de PE, va intra în vigoare și vor urma doi ani pe care statele UE îi vor avea la dispoziție pentru a transpune directiva la nivel național. 

Iată cum arată votul din PE: 

(w670)

Maria Grapini, europarlamentar român, a subliniat, pentru DCNews, că ”din păcate, amendamentele făcute la articolele cele mai disputate, 11, 13, 14, nu au mai ajuns astăzi la vot, pentru că s-a respins propunerea de a vota pe amendamente. Doream să fie mai puternice amendamentele și, mai ales, mai clare. Directiva trebuie implementată în fiecare stat membru și, când nu este clar, vor fi 27 de implementări. A fost respinsă propunerea de a se vota pe amendamente și s-a trecut direct la acordul provizoriu, care a fost votat. Va urma ce se mai poate obține în trialog”. 


Doar șase voturi au lipsit pentru a se schimba situația din temelii, pentru a se vota pe amendamente. Au fost 312 în favoarea votului pe amendamente și 317 împotrivă, dar și 24 de abțineri. VEZI AICI cum s-a votat. 

Potrivit documentului mai sus menționat, împotriva votului pe amendamente, din România, au votat:

- din PPE: Ramona Mănescu, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Siegfried Mureșan, Cristian Preda, Mihai Țurcanu. 

- din S&D: Victor Boștinaru, Damian Drăghici, Daciana Sârbu. 

Mircea Diaconu, de la ALDE, s-a abținut. 

În documentul mai sus citat (VEZI și AICI) apare și rezultatul final al votului și cine a votat pentru directiva copyright. 

Potrivit votului final, s-au abținut, din PPE, Cristian Bușoi, Daniel Buda, Mihai Țurcanu, Marian-Jean Marinescu, Theodor Stolojan. 

Mircea Diaconu, din ALDE, a votat pentru directiva copyright. 

De la PPE, în favoarea directivei, au votat Cristian Preda, Ramona Mănescu, Sorin Moisă. 

De la S&D, au votat în favoare Victor Boștinaru, Răzvan Popa, Daciana Sârbu. 

Voturile românilor ar fi fost de ajuns pentru a trece propunerea în vederea votului pe amendamente, însă, au decis să voteze împotrivă și, în final, s-a votat pentru adoptarea acestei directive copyright, fără modificări. 

După respingerea votului pe amendamente, s-a dat votul cu privire la directiva copyright, al cărui rezultat îl puteți citi în introducerea articolului. 

Vezi și: EXCLUSIV Directiva Copyright, Art. 11. Cititorii de presă online, TAXAȚI când vor distribui link-uri! Șoc în online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel