EXCLUSIV  Directiva Copyright, Art. 11. Cititorii de presă online, TAXAȚI când vor distribui link-uri! Șoc în online

Facebook
Facebook

Victor Negrescu, prorector SNSPA, invitat la interviurile DCNews, explică pe înțelesul tuturor în ce constă Articolul 11 al Directivei Copyright.

Prin Articolul 11 al Directivei Copyright poate să se creeze un nou 'drept conex' al drepturilor de autor pentru editorii de presă, care le va permite publicaţiilor sau agenţiilor de presă să ceară a fi remunerate în urma reutilizării online a producţiei lor. Problema nu e numai a agențiilor de presă, ci mai ales a cititorilor, care dacă vor vrea să distribuie, de exemplu, pe Facebook, o știre, vor trebui să dea bani către agenția de presă pentru că-i ia link-ul. 

Victor Negrescu explică despre ce este vorba în acest Articol 11.

"Există un Articol 11, din acea directivă, care în prezent este discutată și se află în ultima sa fază. Aici trebuie menționată partea de breaking news. Practic, în zilele următoare se va decide care va fi soarta acestei directive, în timpul mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene. România va juca un rol în cum va arăta internetul de acum încolo. 

Articolul 11 se referă la taxarea link-ului. Dacă tu postezi pe Facebook un link de la DCNews, ar trebui să plătesc pentru DCNews că pun acel link. Poate sună bine. Dar care este problema? Voi, de la DCNews, nu aveți banii ca trusturile mari pentru reclame pe internet și atunci te bazezi pe cititorii ca mine să postăm pe Facebook că ne-a plăcut articolul. Făcând lucrul acesta, a crescut rating-ul DCNews. Articolul 11 spune că eu nu aș mai putea să postez. Dacă aș vrea să postez, trebuie să vă plătesc, ceea ce nu se va întâmpla, pentru că omul nu are bani să plătească fiecare link pe care îl postează în comunitatea sa.

Ideea de la care a pornit este următoarea. Noi postăm conținutul pe Facebook, iar Facebook ar câștiga bani, iar atunci trebuie să existe o taxare pe care o plătește fie individul, fie Facebook., a explicat Victor Negrescu în interviul acordat pentru DCNews.

Urmărește răspunsul integral AICI

 Vezi și: Directiva Copyright. Apel european pentru a nu afecta libertatea internetului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel