Diplomat român ucis în atentat în Afganistan. Ramona Mănescu: A fost ţintită Ambasada României

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunță marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a avut o primă reacţie despre atentatul din Kabul în care un diplomat român şi-a pierdut viaţa în direct la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor. Ramona Mănescu a declarat că a fost ţintită Ambasada României, iar după asaltul la care a fost supusă clădirea, sediul ambasadei nu mai poate fi folosit.

"Din păcate a fost ţintită Ambasada României. Atacul a început aseară, cu tot tacâmul cu care sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze. Din câte ştim colegul nostru care este rănit se află în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm în măsura în care medicii ne dau acordul să-l putem aduce acasă. Se fac eforturi pentru a găsi un alt spaţiu pentru misiunea României. Deocamdată toţi oamenii noştri sunt în siguranţă într-un campus NATO. E dureros că am pierdut un om tânăr, născut în 1976. Este o pierdere pe care nu o să o putem trece cu vederea. Am transmis condoleanţe familiei, am transmis susţinerea noastră familiei celui rănit.

Ne vom ocupa, din acest moment, să-i aducem pe toţi acasă şi să refacem clădirea misiunii în condiţii de securitate. Au fost 12 diplomaţi în total în ambasadă. Atentatul a avut loc aseară la ora 10 şi au durat câteva ore după miezul nopţii. A fost un asalt cu mitraliere după ce au pus maşinile capcană. Au reuşit de dimineaţă să-i evacueze de acolo şi acum sunt în siguranţă. După ce au atacat clădirea principală în care se aflau colegii noştri au incendiat nişte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat", a declarat Ramona Mănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel