EXCLUSIV  Dinu Săraru, la 88 de ani. Interviu despre viața sa, viitorul României, dar și Tudor Gheorghe: Sunt prea bătrân ca să mai apuc acest moment

În ziua în care împlinește 88 de ani, maestrul Dinu Săraru a acordat un scurt interviu pentru DCNews, în care vorbește despre viața sa, viitorul României, dar și despre Tudor Gheorghe. 

Dinu Săraru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român, s-a născut la data de 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, la 8 kilometri de Horezu.

Pentru unele persoane, ziua de naștere este o zi banală. Însă cum e pentru Dinu Săraru? „Total neobișnuită! Nu mă așteptam să ajung la această vârstă", a spus maestrul pentru DCNews.

Dacă ar putea să o ia de la zero, nu ar face nimic diferit. Despre viața sa, a spus că a fost „plină de evenimente, greutăți, drame, disperare", însă mereu a avut tăria de a continua.

Are și un regret. „Din păcate, nu mă ajută vârsta să trăiesc un moment în care să știu că viitorul țării este sigur, firesc, normal, cu perspectivă. În momentul de față, trăim într-o confuzie nefericită și într-o dezbinare și mai nefericită. Simt eu cum se pierde identitatea spirituală, românească, națională. Se pierde această calitate a identității, singura care ne-ar putea redresa, pentru că ar însemna că redevenim conștienți că suntem români, și suntem mândri că suntem români, și atunci am fi și mai demni, mai verticali, mai ambițioși, și cu conștiința lucrului nostru în istorie. Acum, toate aceste trăsături s-au subțiat enorm și s-au fragilizat. Multe din ele aproape sunt pierdute. Eu sunt prea bătrân ca să mai apuc clipa în care vom redeveni conștienți că suntem români și mândri că suntem români", a spus Dinu Săraru.

După ce Tudor Gheorghe a fost criticat în contextul spectacolul „Degeaba 30", Dinu Săraru i-a luat apărarea: „Este un spectacol al unui mare artist. Trebuie să învățăm din verticalitatea lui și din frumusețea morală a chipului lui de identitar român. El nu e doar un mare artist, nu e doar un mare trubadur, ci un apostol al identității naționale românești!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel