Dinu C. Giurescu a murit. Ecaterina Andronescu: Au OBLIGAȚIA cu limbă de moarte

Ecaterina Andronescu a fost vizibil afectată de vestea morții academicianului Dinu C. Giurescu. Ea spune că una dintre cele mai mari nemulțumiri ale profesorului a fost modul în care se predă istoria în școlile din România. 

"A plecat un mare român, dintr-o familie de cărturari, la rândul său un mare cărturar și un mare iubitor de țară. Acest lucru mă emoționează cel mai mult, că ne-a arătat până în ultima clipă cât a însemnat România pentru domnia sa. Din păcate, toți suntem datori cu o moarte, dar cred că pentru anumiți oameni ar trebui ca această moarte să nu existe. Academicianul Giurescu face parte din această categorie de oameni, pe care am vrea să-i avem împreună toată viața noastră," a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Mesajul Ecaterinei Andronescu pentru Guvern 

Ecaterina Andronescu a transmis și un mesaj decidenților, în vederea rezolvării marii nemulțumiri a profesorului Giurescu.

"Academicianul Giurescu pleacă, dar cei care au rămas au obligația cu limbă de moarte să corecteze istoria din școlile noastre pentru că l-am auzit de atâtea ori pe profesorul Giurescu spunând că este nemulțumit de modul în care se predă istoria în școlile din România. Poate că cei care sunt decidenți acum aud aceste lucruri și au obligația să așeze istoria la locul pe care îl merită între disciplinele din curriculum," a mai spus Ecaterina Andronescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel