EXCLUSIV  Dincă, discuție între patru ochi cu un polițist din Caracal, în timpul anchetei. Lucian Bolcaș: Care e adevărata problemă

Gheorghe Dincă a cerut să vorbească, între patru ochi, cu un polițist din Caracal. În urma convorbirii de o oră, a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, pentru DCNews, despre acest fapt din anchetă. 

Întrebat dacă este legal ca Gheorghe Dincă să ceară să vorbească și să fie lăsat să vorbească timp de o oră cu un polițist local, avocatul Lucian Bolcaș a răspuns: ”Din punct de vedere legal, nu avea acest drept, fără niciun fel de discuție, dar există situații în anchetă în care se folosesc contacte cu anumite persoane pentru a se obține informații. De data asta, s-a obținut recunoașterea.”

Lucian Bolcaș a mai explicat, pentru DCNews

”Problema e alta, aceste discuții nu pot fi confidențiale. Nu există niciun text de lege care să impună confidențialitatea lor. Faptul că n-au fost înregistrate pentru mine ridică un mare semn de întrebare. În al doilea rând, toată lumea vorbește despre împrejurarea că a stat de vorbă singur o oră cu un polițist. Cine i-a dat voie să facă acest lucru? Dacă s-a dat voie oficial sau de către un cadru oficial, un procuror, un șef al organelor de anchetă, trebuie să se fi întocmit un proces verbal cu privire la această situație, iar polițistul trebuia să facă un raport în detaliu cu privire la discuția care a fost purtată. Restul, fără aceste completări, nu capătă un caracter de oficialitate”. 

Vezi și: Crime Caracal. Cine este Marius Preda, polițistul care a stat o oră de vorbă cu Gheorghe Dincă, între patru ochi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel