Din lipsă de săli, orele au fost ținute în curtea școlii, la Craiova

Din lipsa spațiilor suficiente de învățământ elevii unui liceu au fost nevoiți să învețe în curtea școlii. Orele de curs sunt mai scurte. 

Orele au fost ținute, marți, în curtea școlii la un colegiu din Craiova. Profesorii spun că elevii vor face ore afară și în zilele următoare pentru că sunt suficiente săli de clasă. Cadrele didactice dau vina pe primărie, care a dat o clădire a școlii unui alt liceu.

La Colegiul „Ștefan Odobleja" din Craiova elevii și profesorii au oprit, marți, pentru câteva ore, cursurile pentru a protesta în fața unității școlare. Aceștia sunt nemulțumiți după ce Consiliul Local Craiova a dat anul trecut o clădire a colegiului unui alt liceu, astfel că spațiul este acum insuficient.

Potrivit profesorilor, sunt 31 de clase de elevi și 16 săli. Tot din cauza lipsei spațiilor, și durata orelor de curs a fost redusă de la 50 la 40 de minute.

Orele țin doar 40 de minute

„Nu avem săli de clasă şi situaţia asta este foarte delicată. Copiii stau aici pentru că nu au intre să intre. Nimeni nu vrea să rezolve acesată chestiune. Vom protesta până când ne vor da clădirea înapoi. Anul trecut a fost la fel, am stat mai mult cu ghizidanele în spate, dintr-o clasă în alta cu ghiozdanele în spate. Sunt orele de 40 de minute, asta nu este posibil. Eu susţin bacalaureatul anul acesta şi nu mi se pare normal să avem ora de 40 de minute, incluisv la disciplinele de examen, cum ar fi istoria şi româna. În 40 de minute nu este timp de nimic", a spus Mirela Glăvan, reprezentanta elevilor în Consiliul de administraţie al colegiului.

„Protestăm pentru că nu avem săli de clasă. Mai avem nevoie de 16 săli de clasă şi suntem obligaţi să ne înghesuim pe holuri, să căutăm mereu clasă. Mergem la toaletă cu ghiozdanele şi nu este ok. Ni s-a spus că laboratoarele pot fi transformate în săli de clasă, dar ştim că au fost făcute pe fonduri europene. Noi sperăm ca problema să fie remediată", a declarat Daniel Voinea, un alt reprezentant al elevilor.

„Elevii Colegiuluidin Craiova au refuzat să intre la ore din cauza faptului că nu au sală de clasă fixă repartizată pentru anul școlar 2019-2020, nu mai sunt de acord să facă eforturile inumane din anul școlar precedent: fără pauze, deplasându-se între clădiri, cu ghiozdanul în spate la toaletă și la masă, indiferent de vreme. Sălile de clasă sunt insuficiente și sunt nevoiți să migreze oră de oră de la o sală la alta", au spus cadrele didactice.

Orele au continuat în curtea școlii

După ce au protestat în curtea unităţii şcolare, o parte dintre elevi au mers în sălile de clasă, iar alții au ținut orele afară, în curtea școlii.

„Protestul a fost de câteva ore. Am decis să facem cumva să reluăm activitatea educativă. Astfel, o parte din elevi au intrat în corpul central de clădire, iar pentru cei care nu am avut săli de clasă au rămas afară", a spus un alt cadru didactic.

Reprezentanții Primăriei Craiova susțin că vor avea o întâlnire cu profesorii de la colegiu și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar.

„Vom avea joi o întâlnire cu profesorii și reprezentanții ISJ Dolj pe problema de la Colegiul Odobleja. Din documentele pe care le avem situația nu s-a schimbat față de anul trecut. ISJ Dolj ne-a transmis atunci că au suficiente spații pentru a-și desfășura activitatea. Nici profesorii care protestează acum nu au depus documente la Primăria Craiova prin care să arate că nu au săli de clasă", a declarat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel