"Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca". SONDAJ: Lumina Sfântă, între credință și spectacol

"S-ar putea spune că Iisus S-a născut pe cruce. Toată viața Lui a fost pe cruce. Dar cea mai grea cruce: moartea din care a izbucnit și biruința cea mai mare asupra morții și a păcatului: Învierea sau omorârea morții" scrie Preasfințitul Calinic, episcopul Argeștului, în cartea "Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca. Omul, zidire de mare preț".  

O învățătură parcă de mult uitată. "Hristos a înviat!" mulți au uitat să spună. "Adevărat a înviat!" era răspunsul pe care parcă am fi vrut să-l mai spunem măcar o dată. Dar cui? Am fost să luăm Lumina Sfântă care vestește Învierea Domnului Iisus Hristos. Comercianții și-au scos taraba cu lumânări la ușa magazinului. Profitul bate credința, pentru că, nu-i așa, religia nu ține de foame și nici nu plătește facturi.

Berea, semințele și muzica nu vesteau nimic. Doar gunoiul lăsat în urmă. Părea o petrecere a cartierului, unde se adunaseră mașinile de lux cu numere de Bulgaria, costumele alese și tocurile pentru club. Era un fel de cocktail dinaintea petrecerii, unul ieftin, o față comercială a credinței. Poliția a blocat șoșeaua la 23:45. Oamenii s-au îmbulzit în șosea. Toate mașinile au fost blocate, mai puțin una, a unui taximetrist, care a trecut printre sutele de oameni strânși să ia Lumina Sfântă. Părea un bâlci până când vocea preotului a acoperit mulțimea. O tăcere surdă a pus stăpânire pe cartier. Lumina Sfântă a fost scoasă din biserică și s-a împrăștiat rapid, ca o veste bună, un moment de liniște și fericire. Aș fi răspuns "Adevărat a înviat!" cu zâmbetul pe buze, dar nimeni nu zâmbea și nimeni nu spunea "Hristos a înviat!". Toți erau la fel, dar atât de tăcuți. 

Răspundeți sondajului DCNEWS despre cum a fost când ați fost să luați Lumina Sfântă. Așteptăm, de asemenea, să ne povestiți experiența dumneavoastră, în rubrica de comentarii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel