Fostă campioană mondială, echipa României de gimnastică termină calificările pe locul 22

FOTO: Facebook / Federația Română de Gimnastică
FOTO: Facebook / Federația Română de Gimnastică

Gimnastica românească a ajuns la pământ, rezultatele recente înregistrate de echipa feminină în calificările Campionatelor Mondiale de la Stuttgart vorbind de la sine despre un adevărat dezastru sportiv.

Singura alinare este faptul că Maria Holbură a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa feminină a terminat calificările pe locul 22 cu 151.895 puncte, reușind să devanseze doar două națiuni, Cehia și Egipt. Punctaj mai bun au realizat inclusiv națiuni precum Coreea de Nord, Argentina și Mexic. De calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu echipa nici nu s-a mai pus problema. Elevele lui Nicolae Forminte nu s-au apropiat nici de accederea în finalele pe aparate la Stuttgart.

”Cel mai bun” rezultat i-a aparținut Denisei Golgotă la sărituri – 14.033, cu care a ocupat locul 16 la acest aparat. Și totuși, Maria Holbură a reușit să prindă Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român: ”Gimnasta Maria Holbură a devenit al 49-lea membru al Team România pentru competiția olimpică de la Tokyo, din 2020. Maria Holbură a terminat pe locul 54 concursul de calificare al Mondialelor de la Stuttgart la individual compus, cu 50.632 p (sărituri – 13.300, paralele – 12.233, bârnă -12.733 și sol -12.366). După eliminarea națiunilor calificate cu echipa, Maria Holbură a devenit a 13-a calificată la Jocuri dintre cele 20 de sportive care și-au câștigat biletul pentru Tokyo. Felicitări, Maria! Succes băieților din echipa tricoloră”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel