DIICOT, sediu nou. Guvernul, notă de fundamentare

DIICOT
DIICOT

Guvernul a aprobat o notă de fundamentare privind demararea procedurii de achiziţie a unui nou sediu pentru DIICOT. Valoarea estimată este de 71,3 milioane lei, inclusiv TVA.

DIICOT îşi desfăşoară activitatea într-un imobil închiriat pe Calea Griviţei din Capitală, cu o suprafaţă de 5.600 mp în folosinţă, din care suprafaţa utilă este de 3.400 mp.

La DIICOT - Structura centrală sunt 230 posturi ocupate: 102 procurori, 62 grefieri, 17 consilieri DEFA, 39 specialişti şi 10 personal conex, însă schema de personal va fi mărită cu ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, ajungându-se la un total de 405 posturi.

[citeste si]

Guvernul susţine că actualul sediu închiriat are o suprafaţă insuficientă pentru toată schema de personal (6,19 mp/persoană), nefiind respectate standardele instituţionale şi nici strategia de dezvoltare a DIICOT.

Documentul stipulează că DIICOT are nevoie de un imobil cu o suprafaţă de 9.636 mp, pentru care va fi alocată suma de 71,3 milioane lei, inclusiv TVA, de la bugetul de stat, ordonatorul principal de credite fiind Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Viitorul sediu trebuie să îndeplinească câteva cerinţe: să fie situat în zona centrală a Capitalei; să nu fie afectat de sistematizare; accesul la imobil să se efectueze uşor, atât pietonal cât şi cu mijloacele de transport în comun; să fie amplasat la o distanţă maximă de 300 metri faţă de o staţie de metrou şi 250 metri faţă de un alt mijloc de transport în comun; clădirea trebuie să fie modernă şi funcţională; să aibă un aspect potrivit cu reprezentativitatea instituţiei; să fie construit după anul 2010; să prezinte riscuri mici în exploatare, inclusiv seismic; să dispună de spaţii de garare/parcare pentru minim 10 autoturisme de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel