EXCLUSIV  Digitalizare. Robert Negoiță, soluție la o problemă uriașă: Unele instituții lucrează ca în Evul Mediu

Foto: Facebook Robert Negoiță
Foto: Facebook Robert Negoiță

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit la DC NEWS despre o mare problemă în administrație: birocrația.

Robert Negoiță spune că, în condițiile în care o groapă se acoperă într-o oră, dar din cauza birocrației actele și certificatele durează chiar și trei luni, acesta vine cu o soluție implementată cu succes în Sectorul 3: digitalizarea.

Totuși, primarul Negoiță transmite că deși cetățenii Sectorului 3 se bucură de digitalizare și obținerea documentelor online, aceștia se lovesc de alte instituții prinse încă în Evul Mediu.

„O rezolvare a problemei ar fi digitalizarea. E inadmisibil! Foarte multe instituții, ca să nu zic cele mai multe, astăzi, în România, lucrează la nivel de Ev Mediu. Suntem foarte înapoiați”, spune Negoiță.

Ionuț Negoiță a oferit și exemple, precizând că „noi, Primăria Sectorului 3 suntem cea mai digitalizată instituție din țară. Eliberăm documente online, câte putem să eliberăm. Cetățenii din Sectorul 3 nu trebuie să se deplaseze la Primărie pentru cele mai multe documente, solicitări, certificat de urbanism, înscrieri, programări, plați. Suntem lideri naționali la plăți online”.

„Dar, iată! Noi dăm certificate de urbanism online, certificate pe care cetățenii nu le pot folosi! De ce? Pentru că celelalte insituții care încă se află în Evul Mediu, adică Agenția de Mediu, ISC, zone din care trebuie să-și ia oamenii avize și cărora le trebuie certificatul de urbanism tipărit, cu semnătură olografă, altfel nu e luat în calcul”, a precizat Robert Negoiță la DC NEWS.

Întrebat dacă se mai folosesc încă ștambilele, rotunde sau pătrate, Negoiță a răspuns ironic că, da, dar: „Ștampilele sunt rotunde, capurile pătrate”.

Răspunsul complet:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel