Diferențe uriașe după contestații la BAC. Reacția ministrului Educației

Elevii au primit vineri rezultatele la bacalaureat după contestaţii. După afişarea notelor finale, în mai multe judeţe au apărut diferenţe uriaşe între prima notă şi cea acordată după contestaţii. Doar în Vaslui, peste 400 de note au fost modificate după contestaţii, unele chiar şi cu peste 3 puncte.

Ministrul Educaţiei a anunţat că va verifica aceste situaţii pentru că "aceste diferenţe sunt foarte greu de justificat sau de nejustificat".

"Am avut 50.500 de note contestate. Aş vrea să menţionez faptul că rolul etapei de corectare a lucrărilor contestate este evident. Aceste diferenţe sunt foarte greu de justificat sau de nejustificat. Vom vedea în care judeţe numărul de contestaţii a fost foarte mare, a generat foarte multe schimbări de notă. Vom vedea la nivelul căror centre de evaluare s-au înregistrat aceste diferenţe", a declarat la România TV ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

În Vaslui, rata de promovabilitate a crescut cu peste un procent. Peste 400 de note au fost modificate după contestaţii, unele chiar şi cu peste 3 puncte. Potrivit România TV, şase lucrări au fost corectate cu 10 în urma contestaţiilor. De asemenea, eleva olimpică la limba română care iniţial a obţinut nota 6,55 a luat după recorectare nota 9.

"Avem posibilitatea reevaluării lucrărilor în acele centre în care s-au semnat acele situaţii, lucru care se va întâmpla. Nota va rămâne neschimbată pentru că procedura nu permite schimbarea notei. Vom vedea însă astfel care colegi au greşit flagrant în evaluare", a explicat ministrul, scrie România.net.

VEZI ȘI: Elevii cu 10 la Bacalaureat 2015 vor fi premiați de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel