Dieta tradițională africană. 10 sfaturi pentru mese

Poza descriptiva
Poza descriptiva

Dietele tradiționale au fost mereu o sursă de sănătate și de confort digestiv care intră în contrast cu stresul cotidian. Iată zece sfaturi simple din îndepărtata Africa!

1. Folosiți aromele și condimente. Curry-ul, ardeiul iute, usturoiul, ceapa, lămâia proaspătă și toate mirodeniile sunt niște alimente cu puțin sodiu. Încercați o cură de ceaiuri de plante medicinale în fiecare săptămână.

2. Faceți legumele cele mai importante mâncăruri. Gătite pe grătar sau crude, bucurați-vă de legume cum ar fi varza, fasolea verde sau vinetele în porții mai mari decât celelalte alimente ale mesei.

3. Modificați modul în care vă gândiți la carne. Utilizați carne slabă, sănătoasă, în cantități mai mici.

4. Mâncați  orez și fasole. Orezul și fasolea călite sunt mai bune decât variantele lor fierte. Adăugați cereale integrale, cum ar fi mei sau sorg.

5. Bucurați-vă de cartofi. Coaceți sau fierbeți cartofii dulci și amestecați-i cu vinete, fasole, ceapă și condimente.

6. Procurați-vă alimente naturale. Consumați arahide sau fructe. La masa de prânz, încărcați-vă farfuria cu salată, legume, fructe și fasole. Evitați alimentele procesate.

7. Împărtășiți experiența. Alegerile dumneavoastră culinare sunt menite să fie împărtășite. Gândiți-vă la mesele dumneavoastră ca la o "masă de vindecare", un loc în care oamenii vin să împărtășească ce au gătit.

8. Alegeți-vă mâncărurile de sărbătoare. Toți avem alimente speciale care au fost întotdeauna preferate în familiile noastre. Consumați aceste alimente cu semnificație la ocazii speciale. Bucurați-vă de ele rar, dar când le mâncați, bucurați-vă cu toată inima!

9. Fructe la desert. Fructele proaspete cum ar fi pepenii, piersicile, fructe de padure și mango adaugă strop de satisfacție la sfârșitul unei mese.

10. Beți apă. Adăugați fructe zdrobite sau cantități mici de suc de fructe 100% în apă. Ceaiul rece îndulcit cu lămâne este o alternativă la băuturile cu zahăr.

VEZI ȘI:

Andreea Sava: Totul despre alimente cu calorii negative. Ce sunt și listă

DIETĂ. Un ingredient banal te ajută să slăbești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel