Dieta scandinavă presupune consumul de peşte, ouă şi brânză, toate fiind bogate în proteine care nu sporesc ţesutul adipos, ci dau senzaţia de saţietate mai mult timp.
Iată cum arată o săptămână de dietă scandinavă:
Luni
La micul dejun poţi consuma 2 ouă scrob cu fâşii de bacon şi roşii
la prânz: salată de pui fript şi cubuleţe de avocado
cină: somon gătit la abur şi garnitură de spanac
Marţi
Începe-ţi ziua cu 150 grame macrou afumat şi o linguriţă cu maioneză
Prânzul dedică-l somonului afumat cu salată de varză
La cină consumă o salată generoasă de pui, ciuperci la grill şi avocado
Miercuri
micul dejun este format din orez cu lapte
prânz: un sandviş din pâine cu secară, grătar de vită şi garnitură de broccoli
cină: paste carbonara (cu smântână, bacon şi brânză de capră)
Joi
mic dejun: brânză telemea la cuptor cu salată de verdeţuri
prânz: omletă din 2 ouă cu ciuperci
cină: friptură de vită cu sos de brânză şi salată de varză
Vineri
Începe-ţi dimineaţa cu 150-200 g somon afumat cu o linguriţă de maioneză, continuă la prânz cu jambon, o lingură cu smântână şi salată de avocado cu roşii şi încheie masa de seară cu grătar de cod cu bacon
Sâmbătă
mic dejun:2 ouă scrob şi bacon fript
prânz: dovlecel la cuptor cu carne şi brânză
cină: file de piept de pui umplut cu bacon
Duminică: Fiind o zi de răsfăţ, acest regim permite consumul unor alimente mai săţioase, care îţi vor alunga foamea.
mic dejun: 3-4 felii de bacon fript şi mix de brânzeturi cu ceapă verde
prânz: salată din brânză de capră, usturoi, busuioc, ardei, castravete, salată verde şi spanac
cină: carne de vită cu sos béamaise (gălbenuş, unt, vin alb, tarhon) şi legume
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News