Dieta Rina, desființată. Medic: "Este o prostie"

Dietă
Dietă

Dieta Rina. Dr. Simona Tivadar, medic specialist în boli de nutriție și diabet, a tras un semnal de alarmă, în ceea ce privește Dieta Rina.

Dieta Rina. "Rina e o prostie, nici măcar nu are o bază științifică. E o prostie încălțată fără nici un fel de logică și de chimie. Atkins, Dukan sunt diete care au o chimie corectă la bază, adică reducerea carbohidraților și creșterea cantității de proteine, ca să nu ne consumăm din masa musculară.

Dieta Atkins este o dietă nerestrictivă din punct de vedere al cantității de mâncare, dar foarte restrictivă ca și compoziție, de aceea poate fi folosită pe perioade limitate. Dieta Dukan este o dietă cu grăsimi puține, dar cu aceeași chimie: glucide puține, proteine mai multe și care poate fi ținută mai mult decât Atkins, dar tot pe o perioadă limitată", a spus dr. Simona Tivadar într-un interviu pentru Life.

"Trebuie să stabilești o strategie"

Dieta Rina. "Nu există nici un fel de regim care poate fi prescris tuturor oamenilor. În primul rând, atunci când faci o cură de slăbire cuiva, trebuie să identifici comportamentul alimentar al acelei persoane și să-i atragi apoi atenția: uite asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îngrași, asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îmbolnăvești.

Dieta Rina. După ce ai identificat ce e greșit în comportamentul lui alimentar (de obicei ceea ce pacientul ignoră: de multe ori pacienții vin și spun „știu că asta fac greșit", dar, de fapt, nu aceea e cea mai mare greșeală pe care o face, ci altele, pe care nici măcar nu le sesizează), trebuie să stabilești o strategie și abia apoi pacientul poate să înceapă o cura de slăbire", a explicat dr. Simona Tivadar, în cadrul unui interviu pentru Life.

Vezi și: Dieta Rina, rezultate remarcabile. Poți mânca și pizza

Andreea Sava: Program eficient în 4 pași pentru subțierea taliei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel