Dietă. Lista dulciurilor permise în timpul regimului de slăbire

Îți dorești să slăbești, dar în timp ce ești la dietă, ți-e poftă de dulciuri? Andreea Sava, de la Antena 3, îți prezintă pe blogul personal lista dulciurilor care sunt permise în timpul unei diete. Da, poți mânca și dulciuri, dar trebuie să ții cont de anumite lucruri.

1. Fructe


Fructele sunt cea mai bună sursă de glucide și cea mai sănătoasă. Iar unele sunt chiar foarte dulci. De exemplu mango, care este și bogat în nutrienți deci vă ajută în multe alte feluri.

Atenție, însă, am mai spus și repet: fructele se mănâncă la distanță de orice altă masă, în jur de 2 ore, ca gustare sau ca masă în sine și în prima parte a zilei. Nu sunt indicate seara pentru că fermentează deci îngreunează digestia și vă balonează.

2. Smoothie-uri și shake-uri

Sunt foarte la modă în ultimul timp. Puteți amesteca tot felul de fructe, iaurt, lapte de migdale și orice din gama nucilor. Doar să nu exagerați și să luați în calcul aportul caloric alături de celelalte mese.

3. Iaurturi cu fructe și înghețate făcute în casă


Iaurtul la care adăugați fructele preferate, mâncat ca atare sau pus la congelator și transformat în înghețată, este delicios și sănătos. De asemenea, dacă vă preparați înghețata în casă, urmând anumite reguli.

4. Ciocolată neagră


Cea cu peste 60% cacao nu doar că nu vă îngrașă dar vă ajută să slăbiți. Plus că este energizantă și foarte sățioasă.

5. Dulciuri cu ingrediente sănătoase


La acest punct voi încerca să fac un fel de formulă după care să recunoașteți un desert sănătos. Depinde de voi câte calorii are deci și cât de mult îngrașă dar, la urma urmei, totul este matematică. Nu trebuie decât să compensați cumva.

Prima regulă este: nu făină albă ci integrală.

A doua: nu zahăr rafinat ci brut, în cantitate moderată, sau un alt înlocuitor. Iar dacă nu puteți renunța la zahărul alb, atunci să fie cât mai puțin.

Ingrediente cât mai naturale, când vine vorba despre creme, frișcă etc și din lactate, brânzeturi cu un conținut redus de grăsime.

Și ar mai fi bine să nu puneți fructe în prăjiturile care au blat din făină, fie ea și integrală. Brânză cu blat sau paste făinoase merge, la fel și brânză cu fructe. Și, desigur, puteți folosi glazuri din ciocolată neagră și diverse sosuri care să respecte regulile de mai sus.

Vezi și: Dieta cu pâine. Scapă de 5 kilograme în 7 zile, fără pic de efort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel