Dietă de slăbire. Topul regulilor care trebuie respectate neapărat

Siluetă
Siluetă

E foarte important ca atunci când te decizi să alegi un plan de slăbit să fii foarte atent dacă îndeplinește anumite condiții esențiale, pentru ca efectele să fie de durată dar, mai ales, pentru a nu te alege cu probleme de sănătate. În acest context, Andreea Sava, prezintă pe blogul personal regulile pe care trebuie să le respecte dieta de slăbire.

3 reguli pe care trebuie să le respecte cura de slăbire

1. Să nu suferi de foame

Cea mai mare greșeală este înfometarea. Vei ieși mai slăbit(ă) în primul rând din punct de vedere al sănătății. Desigur că pe termen scurt va funcționa dar, pe termen lung, va duce la încetinirea proceselor metabolice și te vei trezi că va trebui să mănânci din ce în ce mai puțin pentru a nu te mai îngrășa.

Ideală este rețeta: puțin și des. Eu recomand 5 mese pe zi, 3 pricipale și 2 gustări. Astfel nu vei mai ajunge să mănânci pe fond de foame avansată și deci să mănânci mai mult decât ai de fapt nevoie.

2. Să conțină calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică: legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

3. Să nu elimine niciun element

Adică să conțină atât carbohidrați, proteine și grăsimi. Să fie cât mai diversă. Desigur că trebuie să provină din surse de calitate. 

Grăsimile sunt esențiale pentru activitatea cerebrală, de aceea eliminarea lor completă din dietă este periculoasă.

Un alt principiu al unei game largi de cure presupune eliminarea carbohidraților, pe ideea că nu fac parte din seria macronutrienților, îngrașă și oricum se poate trăi fără ei. Sunt, însă, aducători de fibre, care reglează digestia plus că organismul îi va cere iar eliminarea lor va produce mari frustrări și îngrășare rapidă cât vei ceda tentației. Ideea, însă, e să-i mănânci pe cei de calitate. Adică făinoase din făină integrală, nu albă.

Vezi și: ZODIA care va avea PROBLEME serioase. Astrolog DCNews: Gândurile rele de la...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel