Ținută cu strictețe, dieta cu supă de varză se recomanda să fie ținută doar în situații speciale, când trebuie să mergi la un eveniment sau într-o vacanță.
Nutriționiștii avertizează că această dietă să nu fie ținută mai mult de o săptămână deoarece pot să apară tot felul de carențe nutriționale.
Regulile dietei cu varză
-Nu trebuie consumate mai mult de 1200 de calorii pe zi;
-Varza, supa de varză, legumele, fructele sărace în calorii și carnea slabă sunt alimentele de bază;
-Trebuie consumată o cantitate mare de apă în fiecare zi;
-Celelalte alimente trebuie introduse în dietă treptat, după terminarea dietei;
Supa de varză, nelipsită din meniu
Consumată în cantități mari, supa de varză trebuie preparată în cantități mari. Pentru o oală de supă ai nevoie de o jumătate de varză tăiată mic, 2 cepe mari, tocate și ele mărunt, 2 morcovi, un ardei gras, câteva ciuperci, o jumătate de rădăcină de țelină, o cutie de roșii în bulion sau o cană de roșii proaspete tocate. Adaugă sare după gust, iar la final verdeață sau condimente.
Meniul dietei cu varză
Ziua 1: supă de varză, plus un fruct la alegere, mai puțin banane.
Ziua 2: supă de varză, legume fierte sau proaspete și un cartof copt.
Ziua 3: supă de varză, salată de varză, legume și fructe (mai puțin cartofi și banane).
Ziua 4: supă de varză, o banană, un pahar de lapte degresat.
Ziua 5: supă de varză, o bucată de 450 de grame de peste și 6 roșii.
Ziua 6: supă de varză, legume și o bucată mică de carne de vită.
Ziua 7: supă de varză, un bol mic de orez brun, legume și un suc natural de portocale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News