Didier Lockwood, violonist de jazz, a murit la 62 de ani

Doliu
Doliu

Celebrul violonist de jazz de origine franceză Didier Lockwood a murit duminică în urma unei crize cardiace, la Paris, la vârsta de 62 de ani, lăsând un mare gol mare pe scena muzicală din Franţa şi din străinătate, informează luni AFP. 

"Soţia sa, cele trei fiice, familia, agentul, colaboratorii şi casa sa de discuri anunţă cu durere brutala dispariţie a lui Didier Lockwood în anul celei de-a 63-a aniversări", indică un comunicat transmis de agentul său AFP. 

Cu o noapte înainte de decesul său, muzicianul participase la un concert susţinut într-o sală de jazz pariziană, Bal Blomet. 

Didier Lockwood a fost căsătorit cu soprana franceză Patricia Petibon. 

Scurtă biografie 

Considerat fiul spiritual al violonistului Stéphane Grappelli, care a cântat alături de Django Reinhardt, Didier Lockwood a fost un mare reprezentant al jazzului francez cunoscut în întreaga lume datorită carierei sale în care a susţinut aproape 4.500 de concerte şi a înregistrat peste 35 de discuri. 

"Foarte generos şi comunicativ, el va lipsi prietenilor săi, muzicii, tuturor copiilor pe care voia să-i lumineze cu pasiunea sa", a declarat pentru AFP ministrul Culturii din Franţa, Françoise Nyssen. "El îşi dorea o muzică fără frontiere, în mod aprioric", a adăugat ministrul. 

Născut la 11 februarie 1956 în Calais, în nordul Franţei, fiul unui profesor de muzică, Didier Lockwood a început să fie interesat de improvizaţie datorită fratelui său mai mare, Francis, pianist de jazz, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel