EXCLUSIV  Dicu, omul zilei din PSD, Cetățean de Onoare: ”Și artiștii, și sportivii ar fi făcut la fel. Cu ce am greșit?”

Dicu
Dicu

Am vorbit cu primarul comunei Pietroșița, Ion Leonard Dicu, din județul Dâmbovița despre care presa locală a scris că s-a autodeclarat Cetățean de Onoare al localității pe care o conduce.

Ion Leonard Dicu, primar de peste un deceniu, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre momentul cu acordarea titlului.

DC News: Ați fost omul zilei din PSD. Cum s-a ajuns la această situație?

Ion Leonard Dicu: Este mâna opoziției. Totul a plecat de la un site obscur din județul Dâmbovița care a vrut să mă pună într-o lumină proastă. Ei sunt cu PNL-ul, iar eu sunt primar PSD. Sunt primar din 2003. Am fost cel mai tânăr edil din România. Am ajuns la al cincilea mandat, câștigând cu aproape 80%. Consiliul Local a hotărât ca de Centenar să se organizeze Ziua Comunei. Nu mai făcusem de cinci ani acest eveniment pentru că ne-am axat pe investiții. În aprilie, a avut loc o ședință de Consiliu Local în care s-a votat în unanimitate să primesc diploma de cetățean de onoare pentru tot ce am făcut pentru comună în decursul a 15 ani de primărie.

DC News: Veți primi anumite foloase după obținerea acestui titlu?

Ion Leonard Dicu: Titulatura asta nu îmi oferă niciun fel de foloase! Se dorește denigrarea mea, de aceea s-a spus așa ceva! Consiliul Local a decis să mi se acorde această titulatură, nu mi-am acordat-o singur. Nu am niciun beneficiu material, sunt chestiuni generale. Am achitat toate impozitele. ANI mi-a verificat declarația de avere, totul este în regulă. Eu și soția mea trăim din salariile noastre. Cum era să îmi acord singur titlul de cetățean de onoare?! Este ilegal! La baza acestei decizii este ședința Consiliului Local din aprilie 2018.

DC News: Am văzut că ați plâns la momentul înmânării titlului.

Ion Leonard Dicu: Am fost foarte emoționat. O dată în viață primești așa ceva. Am mai primit și alte distincţii pentru merite deosebite în promovarea investițiilor în comună. Am fost decorat la Congresul primarilor chiar și anul acesta. Este mâna opoziției și a unui site obscur. I-am dat și-n judecată. Am ajuns să fiu vinovat pentru că sunt din PSD! Oamenii mă cunosc, știu câte am făcut pentru comunitate. Nu beneficiez de nimic, totul este cu titlu onorific pentru tot ce am făcut pentru localitate. Am investit foarte mult, dar despre lucrurile acestea nu vorbește și nu scrie nimeni.

DC News: Ce ați făcut pentru localitate?

Ion Leonard Dicu: Vreți să știți ce investiții am făcut? Vi le enumăr: școală reabilitată, grădiniță nouă, cămin nou, primărie, asfalt pe 15 străzi, iluminat, dispensar. Cu ce am greșit? Că am primit o diplomă onorofică? Atâta tot! A fost legal. Nu mi-am dat singur acest titlu, ci Consiliul Local, v-am mai zis. Am vărsat niște lacrimi din cauza emoțiilor. Au fost lacrimi de bucurie. Și artiștii, și sportivii ar fi făcut la fel. Este un titlu de recunoaștere după 15 ani de muncă. Cu ce am greșit?

Comuna Pietroșița are, începând de zilele trecute, trei noi cetățeni de onoare, începând cu Ion Leonard Dicu - primarul comunei, Adrian Țuțuianu - președintele PSD Dâmbovița și Florin Georgescu - consilier județean PSD.

Referatul în baza căruia a fost adoptat proiectul de hotărâre al Consiliului Local a fost întocmit de viceprimarul Ion Olîc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel