Dialogul, soluția președintelui mexican pentru rezolvarea migrației

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador i-a adresat joi o scrisoare omologului său american, invitându-l la dialog, după ce Donald Trump a anunţat introducerea de taxe vamale împotriva Mexicului, acuzat de atitudine laxă în dosarul imigraţiei ilegale, informează vineri AFP.

"Vă informez că nu doresc confruntare (...). Eu propun aprofundarea dialogului, căutarea de alternative la problema imigraţiei", notează Lopez Obrador, anunţând de asemenea că se va deplasa vineri la Washington cu o delegaţie a ţării sale.

Preşedintele american a anunţat joi că SUA vor pune în aplicare "tarife vamale de 5% la toate bunurile de provenienţă din Mexic" şi că acestea "vor creşte progresiv, atât timp cât problema imigraţiei ilegale nu va fi rezolvată". Astfel, taxele vamale ar putea ajunge la 10% la 1 iulie şi creşte cu 5% în fiecare lună, până la limita de 25% în octombrie, dacă Mexicul "nu va opri considerabil fluxul de imigranţi ilegali care trece pe teritoriul său", a precizat Trump într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Decizia reprezintă o escaladare dramatică în bătălia pe care liderul de la Casa Albă o dă pentru a controla valul de imigranţi ilegali care a crescut în pofida tuturor eforturilor sale de a construi un zid la frontiera cu Mexicul şi a altor măsuri adoptate. 

Oficiali americani afirmă că 80.000 de persoane sunt reţinute în arest preventiv, iar zilnic sosesc pe teritoriul SUA, în medie, 4.500 de persoane. 

Vezi și: SUA: Un bărbat a încercat să îşi dea foc în apropiere de Casa Albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel