Dialog între Amedy Coulibaly și ostaticii săi: Nu atacți ISIS, nu ne descoperiți femeile - AUDIO

După ce a răspuns unul apel al postului de radio RTL la magazinul kosher din Paris, teroristul Amedy Coulibaly nu a așezat bine telefonul în furcă, ceea ce le-a permis jurnaliștilor să înregistreze discuții ale acestuia cu ostaticii săi.

RTL scrie, în ediția online, că a decis să publice fragmente din dialogul înregistrat pentru a arăta spiritul rece și determinat, îndoctrinarea teroristă și retorica lui Coulibaly, care nu lasă loc de negocieri. 

RTL a încercat să ia legătura cu magazinul evreiesc în jurul orei 15:00. Coulibaly a răspuns, nu a spus nimic și apoi a vrut să închidă, dar nu a așezat bine telefonul în furcă.

Asaltul final al forțelor special franceze în magazinul evreiesc - VIDEO cutremurător

"De fiecare dată, ei încearcă să vă facă să credeți că musulmanii sunt teroriști. Eu sunt născut în Franța. Dacă nu i-ar fi atacat dincolo, nu aș fi aici", spune Coulibaly.

"Mă gândesc la cei care îl aveau pe Bashar al-Assad în Siria. Torturau oamenii. Nu s-a intervenit ani de zile, apoi bombe, coaliție de 50.000 de țări, toate astea. De ce au făcut asta? A fost nordul Mali și a fost Siria. Trebuie să se oprească să atace Statul Islamic, să se opreasca din a ne descoperi femeile, să se opreasca din a băga la închisoare frații noștri pentru nimic", a continuat el.

"Voi sunteți cei care v-ați ales guvernele și guvernele voastre v-au ascuns că veți purta război în Mali sau în altă parte, asta în primul rând. În al doilea rând, voi le finanțați. Vă plătiți taxele și sunteți de acord," a mai spus francezul.
 

 

Un ostatic încearcă să îi răspundă: "Suntem obligați". 

"Nu sunteti obligați, eu nu îmi plătesc impozitiele."

Ostaticul adaugă: "Când îmi platesc impozitele, este pentru drumuri, școli. Ne plătim impozite însă nu facem rău nimănui". 

Coulibaly: "Dacă toți oamenii s-ar uni, ca pentru Charlie Hebdo, pentru a își alege președintele, faceți la fel și uniți-vă. Faceți manifestații și spuneți: 'Lăsați musulmanii în pace și vă vom lăsa în pace'. De ce nu faceți așa?"

"La noi este legea Talionului. O știți bine. Dacă ne atingeți copiii, femeile, combatanții noștri atacă oamenii care ne combat. Nu știți ce se întâmplp în țările musulmane. În Irak, cu embargoul, au omorât un milion de copii. Bun, acum, vă spun: armata voastră nu vrea să puna piciorul acolo, pentru ca dacă ar atinge solul ar fi tăiați în două minute. Nu ar apuca să se lupte. Niciodată nu ne vor bate. Oriunde s-au dus, nu au reușit. Allah este cu noi".
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel