Diaconu (PRU): E decalogul nostru la alegerile europarlamentare 2019

Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, a anunțat că lista pentru alegerile europarlamentare 2019 a fost validată.

”Ne-am înscris în cursa alegerilor europarlamentare de la 26 mai, iar lista noastră de candidați a fost validată de Biroul Electoral Central. Vă prezentăm programul nostru, pe care l-am intitulat, simbolic, Decalog. Sunt lucrurile în care credem și pentru care ne vom lupta. Suntem mai întâi români, apoi europeni!

DECALOGUL PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ

1. SUVERANI ÎN EUROPA! Milităm pentru o Uniune Europeană a statelor suverane. Nu credem în federalizarea Europei și nici în negocierea în genunchi. Bruxelles este capitala simbolică a unei uniunii a păcii și prosperității tuturor, nu Înalta Poartă a Europei!

2. FĂRĂ DUBLU STANDARD ÎN UE! ACELEAȘI PRODUSE PENTRU TOȚI EUROPENII! Nu ne plac nici conservele, nici detergenții și nici autoturismele concepute pentru „piața din estul Europei". Sunt mai slabe calitativ, mai puțin fiabile și mai ieftine ca preț de producție. Și nu ne plac nici prejudecățile: nu suntem nici mai proști, nici mai urâți decât ceilalți europeni.

3. CREȘTEM CAPITALUL ROMÂNESC ȘI APĂRĂM RESURSELE ROMÂNIEI! Apărarea capitalului românesc înseamnă să oprim tratamentul preferențial acordat capitalului străin și să sprijinim creșterea firmelor românești, iar spolierea resurselor noastre naturale trebuie să înceteze!

4. SUBVENȚII EGALE ÎN AGRICULTURĂ! Vom lucra pentru a ridica nivelul subvențiilor în agricultură din România la nivelul celor din țările dezvoltate ale UE. Fermierii din vest au subvenții și cu 40 la sută mai mari cei români, își permit să vândă produsele agricole mai ieftin decât noi. Nu putem fi egali în condiții inechitabile.

5. RESPECT PENTRU POLITICILE NAȚIONALE! România a trăit exodul muncitorilor, al constructorilor, al medicilor. Nimeni nu s-a gândit, în Europa civilizată, că salvarea sistemului de sănătate francez cu medici români înseamnă distrugerea celui românesc. Da, românii au avut motive să plece, dar cei care i-au primit au arătat că nu le pasă de România.

6. UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA! Pământul Basarabiei nu e nici land german, nici gubernie rusească, Basarabia e România! Niciunul dintre politicienii care au guvernat România nu a vorbit răspicat despre unire. Germania s-a reîntregit, iar noi am plâns pe malurile Prutului acoperindu-l cu poduri de flori. Punem Unirea pe agenda europeană!

7. PENTRU IDENTITATEA NOASTRĂ NAȚIONALĂ! Putem supraviețui ca popor numai dacă ne menținem și ne respectăm valorile noastre tradiționale. Dacă pentru asta va trebui să ne opunem imigranților musulmani sau manualelor în care mama și tata se numesc „părinte unu" și „părinte doi", ne vom opune. Progresismul ne distruge ca ființe umane. Ne vom opune acestuia!

8. NAȚIONALISM ÎNSEAMNĂ IUBIRE DE NEAM, DE ȚARĂ ȘI DE LIMBA ROMÂNĂ! Copiii români din Europa merg la școli în care învață în limba țării de adopție. Încet-încet, graiul se uită. Vom milita ca Biserica Ortodoxă Română, cu sprijinul statului român, să organizeze în fiecare loc în care este prezentă, școli, cursuri și biblioteci în limba română.

9. ROMÂNIA – LIDER POLITIC REGIONAL! Balcanii au fost mereu „butoiul cu pulbere" al Europei. Aceste țări sărace din Balcani sunt la discreția marilor puteri. Noi putem fi direct implicați în menținerea păcii în regiune, în cooperarea dintre aceste țări, în dezvoltarea lor și putem fi ajutorul lor pentru integrarea euroatlantică.

10. PARLAMENT EUROPEAN CINSTIT ȘI DEMN! Nimeni nu poate impune nimănui, nimic! Formatul prin care în UE se iau decizii prin vot majoritar trebuie înlocuit cu cel din NATO, în care fiecare națiune are drept de veto. De asemenea, retragerea mandatului europarlamentarilor care părăsesc partidul pe a cărui listă au fost aleși este obligatorie”, a scris Bogdan Diaconu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel