Urmărește emisiunea live


Diaconu, alternativă la amnistie: Își va face propria curățenie

Mircea Diaconu atrage atenția asupra faptului că există lucruri constatate ilegale de Curtea Constituțională care nu s-au rezolvat în niciun fel.

Mircea Diaconu susține o alternativă la o ordonanță privitoare la amnistie și grațiere. Europarlamentarul susține că justiția ar putea să își facă propria curățenie.

Citește și: Sebastian Ghiță - Bogdan Chirieac, dialog incediar: El are înregistrări cu Kovesi"'

"A trecut deja ceva vreme de când Curtea Constituțională a constatat că niște lucruri sunt în neregulă (ba s-ar putea spune chiar ilegale) în domeniul justiției, și acestea ar trebui reparate. În principiu, orice act al justiției produce, ca efect, vinovați și nevinovați, în egală măsură. O amnistie, cu care nu sunt de acord, ar produce doar nevinovați, ceea ce cred că e o aberație, fiindcă dacă cineva a avut de suferit acest lucru s-a întâmplat datorită altcuiva, care n-ar trebui să fie exonerat de vinovăție. Pe de altă parte, dacă CEDO consideră că unele procese au fost inechitabile și cere redeschiderea lor, atunci acele procese trebuie rejudecate, astfel încât tot justiția să se poată pronunța cine și cât este de vinovat sau nevinovat de ceea ce a săvârșit, rezultatul fiind că justiția își va face propria curățenie și nu un alt factor, fie el administrativ sau politic", a scris Mircea Diaconu pe pagina de Facebook.

Citește și: Alina Bica, decizie radicală. Așteaptă o singură informare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel