DGPL Sector 4 – InfoCons, acțiune în școlile și liceele din Sectorul 4

Timp de o lună, politiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 împreună cu reprezentanți ai InfoCons – Asociația pentru Protecția Consumatorilor vor merge în școlile și liceele din sectorul 4, pentru a-i învăța pe copii cum să citească în mod corect informațiile de pe etichetele produselor pe care le consumă la școală dar și în timpul liber.

Elevii vor putea învăța mai ușor cum să se ferească de produsele care le pot pune în pericol sănătatea, din cauza aditivilor alimentari nerecomandați, dar maie ales din cauza termenelor de valabilitate expirate.

Campania susținută de Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4 și InfoCons- Asociația pentru Protecția Consumatorilor va fi demarată mâine, 24 noiembrie a.c.,la ora 12:00, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Sector 4 și ai părinților.

Elevii vor avea parte de o adevarată lecție de nutriție, în care specialiștii InfoCons le vor arăta cum trebuie să citească etichetele dulciurilor, biscuiților sau băuturilor pe care le cumpără, pentru a nu se îmbolnăvi. Totodată, un pediatru le va spune care sunt principalele semne care trebuie să îi trimită la medic, în cazul în care au consumat produse de o calitate îndoielnică.

Acțiunea DGPL Sector 4 – InfoCons vine ca urmare a numărului foarte mare de nereguli depistate, privind depășirea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate.

De la începutul anului și până în prezent,  polițiștii locali din cadrul DGPL Sector 4 au aplicat un număr de 106 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuatum de 1.865.000 lei agenților economici care comercializau produse cu termenele de valabilitate expirate sau care nu erau etichetate corespunzător.

Astfel de verificări vor continua și în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât la ultimele controale, inspectorii au găsit dulciuri consumate în mod preponderent de către copii, expirate de mai bine de un an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel