EXCLUSIV  DEZBATERE Iohannis. Romașcanu (PSD): Uită un lucru-cheie despre partidul nostru

Romașcanu
Romașcanu

Lucian Romșcanu, senator PSD, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre participarea Vioricăi Dăncilă la dezbaterea cu Klaus Iohannis.

DC News: Considerați că doamna Dăncilă ar trebui să meargă marți la dezbaterea 'proprie' organizată de Klaus Iohannis cu jurnaliști, politologi și vectori de opinie?

'Opinia mea este fifty fifty. În același timp, este utilă, necesară și de dorit o dezbatere între cei doi. Astăzi, probabil, ar fi una dintre posibilitățile pe care le are doamna Dăncilă să fie față în față cu domnul Iohannis. Pe de altă parte, nu văd ca fiind fezabilă o întâlnire în asemenea condiții. Deși cu toții ne dorim o dezbatere, președintele Iohannis refuză acest lucru cu obstinație!

Chiar și pus în fața faptului împlinit, nu cred că dezbaterea ar putea avea loc. Decizia îi aparține doamnei Dăncilă. Sper că va fi ultima campanie prezidențială în care, cel puțin finaliștii, nu se întâlnesc într-o dezbatere publică. Sunt convins că lipsa acestei dezbateri va influența rezultatul votului de dumincă, în beneficiul candidatului PSD. Tot partidul este mobilizat și sperăm la un rezultat bun.' a spus Lucian Romașcanu.

DC News: Cum catalogați refuzul președintelui Iohannis de a sta față în față la o dezbatere cu președintele PSD, Viorica Dăncilă?

'Este o atitudine de neînțeles pentru cineva care ocupă o funcție apolitică, cel puțin pe perioada mandatului. În momentul în care candidezi pentru a fi președintele românilor este natural să te prezinți în fața lor împreună cu celălalt candidat finalist. De ce? În primul rând, pentru a spune ce ai făcut și ce ai de gând să faci. Automat acest fapt se transformă într-un contract nescris între ales și alegători. Noi, în acest moment, nu avem acest contract obligatoriu de îndeplinit. Din punctul meu de vedere, al unui alegător, este o decizie de neînțeles. Privează publicul român de informații importante legate de ce are de gând să facă următorul președinte. Dn punctul meu de vedere, ca membru PSD, este o atitudine de superioritate a dânsului, care s-a poziționat violent împotriva PSD. Domnul Iohannis uită că PSD are între două și cinci milioane de alegători”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel