Coita: Dăncilă, mișcare surprinzătoare. Miza discursului din PE

Alex Cotia a declarat, după dezbaterea din Parlamentul European cu privire la statul de drept din România, că există două soluții, dintre care una ar fi dezastruoasă.

"Este discursul standard al Comisie Europene, al instituțiilor europene, cel cu care a venit domnul Timmermans și luni. Spre deosebire de dezbaterea de luni în care Timmermans mi s-a părut că a avut o poziție destul de părtinitoare, nu neapărat una foarte potrivită cu rolul domniei sale de a reprezenta pe toți cetățenii Uniunii Europene, astăzi am văzut un prim-vicepreședinte al comisiei puțin mai moderat. A vorbit despre protocoale, deci este un subiect pe care Comisia Europeană l-a acceptat ca fiind legitim, ceea ce este un pas înainte și a fost un pic mai echilibrat în declarații.

Dăncilă, mișcare surprinzătoare

Pe de altă parte, am văzut-o pe doamna Dăncilă cu o mișcare surprinzătoare pentru mine pentru că domnia sa nu este genul de politician agresiv sau incisiv, dar de data aceasta a dovedit că poate să fie tranșantă. Și cred că miza discursului de astăzi, pe lângă a expune niște fapte care trebuie cunoscute la Bruxelles despre ce s-a întâmplat în România în acești ani, este și cea de arăta Comisiei Europene că Guvernul României nu se lasă intimidat și că este dispus să stea la masa discuțiilor cu Comisia Europeană, dar de la egal la egal, de la partener la partener.

MCV, controversat

E nevoie ca România să reseteze un pic discuția privind domeniul justiției pentru că este clar că acel raport MCV a cuprins doar o parte a adevărului, a realității și Comisia Europeană trebui să înțeleagă la rândul său că aceleași texte care nu au fost menționate până acum nici în rapoarte, nici în punctele de vedere exprimate de Comisiei trebuie de acum luate în calcul. Speranța mea este că în urma acestor dezbateri rezulta ceva bun, însemnând un dialog real între oficialii europeni și între oficialii de la București, un dialog constructiv care să nu pornească de la idei preconcepute și care să rezulte în lucruri bune pentru România. 

Sunt sigur că atât oficialii europeni cât și Guvernul României pot beneficia de pe urma acestui dialog, nicio lege nu este perfectă așa cum niciun raport MCV nu este perfect, ca dovadă că în ultima vreme au apărut atât de multe fapte care au arătat că acele rapoarte nu curpindeau decât o parte a adevărului. Dacă se va trece la un joc al orgoliilor și la o suită de monologuri, așa cum este posibil să se întâmple, cred că ar fi foarte rău pentru România", a declarat Alex Ciota la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel