DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS: Adevărul din spatele insinuării cu PORTOFELUL, prin care Iohannis a sperat să-l îngroape pe Ponta

În prima dezbatere prezidențială, Klaus Iohannis a insinuat în două rânduri că Victor Ponta le-ar fi cerut "portofelul" românilor din Italia, într-o vizită pe care premierul a efectuat-o în acest an în peninsulă. Prezidențiabilul ACL nu a oferit mai multe detalii, însă misterul "portofelului" a fost elucidat între timp.

"Domnule Ponta, sunt într-un fel impresionat, pentru că aţi găsit foarte mult timp pentru plecări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus în Diaspora?", l-a întrebat Klaus Iohannis pe Victor Ponta, în dezbaterea electorală de la Realitatea Tv.

"Vreţi să spuneţi când am fost primit oficial de doamna Merkel? Vizita din Italia a fost plătită din banii PSD şi în Spania", a replicat candidatul PSD, moment în care Klaus Iohannis a intervenit: "De asta v-aţi dus şi le-aţi spus de portofel?"

Vezi și: Rareș Bogdan și Gușă au desființat-o pe Lavinia Șandru după dezbatere

"Folosiți un limbaj în care nu vă recunosc. Vă rog să rămâneți politicos", a răspuns primul-ministru, după care contracandidatul său a precizat: "v-am citat pe dvs".

Explicațiile lui Agathon

Klaus Iohannis nu a făcut mai multe precizări pentru a explica ce a vrut să insinueze, însă Dan Matei Agathon, fost ministru PSD, a elucidat misterul la o zi după dezbatere, tot la Realitatea Tv.

În timpul unei vizite la Torino, Victor Ponta a fost întrebat de un român despre proiectul minier de la Roșia Montană.

"Parlamentul a respins legea, deci exploatarea nu se va face", i-a explicat Victor Ponta concetățeanului său.

"Poate din cauza protestelor noastre", a comentat românul, adăugând că își dorește "o exploatare curată", iar cianurarea nu este una dintre ele.

Citește și: Exclusiv! Un sociolog analizează dezbaterea: Cine este marele câștigător. Cine nu are nicio bilă albă

Pregătiți-vă portofelul pentru șomaj și despăgubiri

"Poate că ați câștigat dumneavoastră, dar nu vreți să vă zic adevărul? Dumneavostră, care stați în Italia, nu veți avea de suferit", i-a transmis premierul, moment în care cetățeanul român a intervenit: "Nu, eu vreau să vin acasă!"

"Dacă veniţi acasă, atunci pregătiţi-vă portofelul, pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în şomaj şi, dacă Doamne freşte, statul român pierde procesul, vom plăti toţi. Să dea Dumnezeu să nu plătim!", a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel