Dezbatere Bruxelles. Coita, strategie Timmermans: PSD să ia în calcul această observație

Timmermans Madrid
Timmermans Madrid

Politologul Alex Coita a lansat o primă concluzie după dezbaterea de la Bruxelles dintre cei șase candidați pentru șefia Comisiei Europene.

"O primă concluzie după dezbaterea candidaților familiilor europene de aseară: Frans Timmermans este un politician de care vom mai auzi mult timp de acum încolo. Strategia lui e mai complexă decât credeam inițial, iar alinierea lui cu doctrina PPE a statului de drept este doar un paravan care ascunde ambiții mult mai mari.

Timmermans pare să fi înțeles foarte bine dictonul „pick your fights", iar lupta pe care pare să și-o fi ales este aceea pentru crearea unui contracurent la PPE în interiorul viitorului Parlament, contracurent care, dacă va deveni destul de puternic, ar putea să-l propulseze în funcția de Președinte al Comisiei Europene sau, dacă nu, să îi permită să aștepte în trena lui Weber (dacă va fi Weber) și să speculeze de îndată ce acesta se va dovedi, așa cum este inevitabil, inapt pentru o funcție atât de înaltă.

E posibil ca Timmermans să fie astăzi cel mai abil politician din UE. România, în general, și PSD-ul, în particular, ar trebui să ia în calcul această observație și să-și modifice în consecință strategia de raportare la UE", spune Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel