Dezbatere Bruxelles, candidați șefie Comisia Europeană. Ursu: Au încercat să mimeze. Timmermans, foarte iscusit

Aseară a avut loc o dezbatere la Bruxelles între cei şase candidaţi la preşedinţia Comisiei Europene. Au propus măsuri care să le redea încrederea în viitorul Uniunii Europene şi s-au atacat reciproc. Frans Timmermans şi Manfred Weber sunt cotaţi cu cele mai mari şanse pentru conducerea acestei comsii.

"Spre deosebire de dezbaterile de la noi, acolo au încercat să mimeze măcar preocuparea pentru chestiuni mai concrete: taxe, impozite, situaţia migranţilor", a spus Adrian Ursu, la Antena 3.

"Domnul Timmermans, foarte iscusit"

"Este un soi de program de guvernare pe care şi l-a prezentat fiecare din cei şase candidaţi, în cazul în care ajunge la şefia Comisiei Europene, cu puncte în fiecare domeniu. Unele dintre ele sunt surprinzătoare. Domnul Timmermans vorbea despre un salariu minim care să fie la 60% din salariul mediu. Nu mă pricep eu la matematică, dar nu înţeleg. Adică dacă salariul minim este la 60% din salariul mediu, unde se duce cel maxim? Nu îmi iese mie calculul, dar probabil ştie domnul Timmermans că este foarte iscusit, mai ales după procentele pe care le-a obţinut în ţara lui. Cred că îl crede toată lumea", a mai spus jurnalistul.

Dezbaterea legată de mutinaționale: taxă de 18% pentru toate companiile din Uniunea Europeană

"În România, companiile din Uniunea Europenă au 10% taxă. Ce or să zică? Vor spune probabil că ăştia de la Bruxelles sunt nişte comunişti care vor să naţionalizeze profitul companiilor, să pună mâna pe banii multinaţionalelor", a fost reacția lui Adrian Ursu.

Vezi și: Olguța Vasilescu, anunț: În premieră! S-a transferat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel