Dezastru umanitar. Milioane de venezueleni și-au părăsit țara

Aproximativ 2,3 milioane de venezueleni au plecat din ţară ca urmare a crizei, anunță ONU.

Aproximativ 2,3 milioane de venezueleni au fugit din ţară ca urmare a crizei, a informat marţi ONU, care a atras atenţia asupra faptului că populaţia este afectată de lipsa alimentelor şi a medicamentelor, transmite EFE. Cea mai mare parte din cei plecaţi din Venezuela s-au îndreptat spre Columbia, Ecuador, Peru şi Brazilia, a semnalat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Stephane Dujarric, într-o conferinţă de presă.

Cifra de 2,3 milioane reprezintă o estimare realizată de Biroul ONU pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA) în iunie 2018, însă Naţiunile Unite nu au precizat data de început a bilanţului. Dujarric a explicat că majoritatea emigranţilor venezueleni indică lipsa alimentelor ca principal motiv al plecării, dar şi a medicamentelor de bază şi a personalului medical, ceea ce a produs o puternică deteriorare a calităţii îngrijirii din spitale.

Potrivit OCHA, peste 100.000 de bolnavi de SIDA sunt în pericol din cauza lipsei medicamentelor necesare, iar boli eradicate, precum rujeola, malaria, tuberculoza şi difteria, au reapărut, cu multiple cazuri. Totodată, ONU şi partenerii săi umanitari avertizează că populaţia fugită din Venezuela necesită asistenţă în privinţa statutului legal, primirii, accesului la sănătate şi la alte servicii de bază.

Vezi și: Atac cu drone, Nicolas Maduro. Acțiuni în forță ale autorităților din Venezuela


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel