'Dexit' - Bundesliga nu are echipă în sferturile Ligii Campionilor

Bayern Munchen, eliminare din Liga Campionilor. foto: @fcbayern.en / facebook
Bayern Munchen, eliminare din Liga Campionilor. foto: @fcbayern.en / facebook

Presa germană deplânge un 'Dexit dur', după ce Germania nu are nici măcar o echipă în sferturile Ligii Campionilor.

Bayern Munchen şi Bundesliga caută răspunsuri pentru eşecul formaţiilor germane în optimile Ligii Campionilor, comentează DPA. După remiză albă din tur, Bayern a fost învinsă miercuri acasă cu 3-1 de un Liverpool clar superior. Bavarezii, care au câştigat ultimele şase ediţii ale Bundesligii, nu se mai opriseră din 2011 în optimile Champions League. Este pentru prima oară din 2006 când Germania nu are nicio reprezentantă în sferturile celei mai importante competiţii europene intercluburi. Presa germană deplânge un 'Dexit dur' după ce nicio echipă din Bundesliga nu a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Bundesliga trece printr-o perioadă

Bayern, Borussia Dortmund şi Schalke au cedat în optimi în faţa unor adversari din Anglia, cu un egal şi cinci înfrângeri în şase meciuri, golaveraj 3-17. 'Dezastru german', titrează joi Kicker. 'Un Dexit dur din elita europeană', scrie revista, făcând aluzie la Brexit. 'Este nepotrivit pentru un campionat care vrea să fie cel puţin pe locul doi pe lista celor mai puternice din lume, însă acum pierde şi mai mult din profilul internaţional', afirmă un comentariu

Citește și: BAYERN - LIVERPOOL Rezultat final. Meci dramatic în Liga Campionilor

Bundesliga trece printr-o perioadă proastă după ce echipa reprezentativă a dezamăgit crunt în 2018, nereuşind să treacă de grupe la Cupa Mondială şi retrogradând în Liga Naţiunilor. Kicker avertizează însă că Bundesliga nu trebuie să încerce să imite Premier League, unde echipele au mult mai mulţi bani datorită investitorilor şi drepturilor TV. În Germania se aplică aşa-numita 'regulă 50+1', ce interzice deţinerea a mai mult de jumătate din acţiunile unui club profesionist de fotbal.

Bayern are nevoie de reconstrucţie

Julian Nagelsmann, antrenorul lui Hoffenheim, care a terminat ultima grupa sa de Liga Campionilor, a afirmat că echipele din Bundesliga trebuie să investească înţelept şi să crească jucători tineri. 'Să nu ne plângem atâta şi să acceptăm lucrurile aşa cum sunt', a spus el.

În afară de Bayern şi de Dortmund, este greu de crezut că în viitorul apropiat un alt club german va ataca elita fotbalului european. Bayern are nevoie de reconstrucţie, fiind clar că mai mulţi jucători ai săi, nu doar veteranul Franck Ribery, sunt pe o pantă descendentă. Problemele lui Bayern au fost puse în lumină de decizia selecţionerului Germaniei, Joachim Loew, de a renunţa definitiv la serviciile lui Mats Hummels, Jerome Boateng şi Thomas Muller.

Citește și: Liga Campionilor. BARCELONA - LYON Rezultat final

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel