Detalii neștiute despre Dacian Cioloș: Ce povestește fostul său diriginte

Szanto Alexandru, fostul diriginte al lui Dacian Cioloș, a vorbit despre fostul său elev, desemnat marți premier al României de către președintele Klaus Iohannis. Szanto Alexandru i-a fost diriginte lui Dacian Cioloș în perioada în care acesta a studiat horticultura la Liceul Tehnologic "Ioan Ossian" din Șimleul Silvaniei. Dascălul spune că premierul desemnat a fost cel mai bun elev din cele șase clase existente la vremea respectivă în generația sa, unul dintre liderii clasei și un elev de încredere.

Pensionat anticipat acum cinci ani, profesorul Szanto Alexandru a acceptat cu plăcere să vorbească despre fostul său elev. El este cel care i-a fost diriginte și profesor la mai multe materii, în perioada când Dacian Cioloș, a cărei familia locuia la Zalău, era "intern", adică studia și locuia la internatul fostului Liceu Agricol din orașul de la poalele Măgurii. Deși i-au trecut multe generații prin mână, fostul diriginte și-l amintește pe Dacian, pentru că acesta a fost cel mai bun din generația lui și, mai mult, un sprijin pe care dascălul putea conta cu încredere ori de câte ori avea nevoie.

[citeste si]

"Dacă rețin bine, el a terminat la noi horticultura. I-am fost profesor și diriginte patru ani. Din șase clase câte au fost în generația lui, a fost cel mai bun elev. A terminat primul din cele șase clase la bacalaureat. Era elev intern, adică locuia în internat, pentru că părinții trăiau în Zalău. Vineri după-masa mergea acasă, iar luni dimineața venea la ore. Niciodată n-a absentat, nicio oră. Niciodată în patru ani și i-am predat cel puțin patru obiecte. A fost un elev minunat. (...) A fost și într-o clasă deosebită. La vremea respectivă veneau la noi la liceu elevi din Cluj Napoca, din Bistrița Năsăud, din Satu Mare, Sălaj, Maramureș. A fost un nivel de competență extraordinar de bun, dar au fost și elevi foarte bine selectați. Cei care veneau la noi își doreau să ajungă meseriași foarte buni", a povestit miercuri Szanto Alexandru, citat de Agerpres.

Fostul diriginte își amintește și că îl punea pe Dacian Cioloș responsabil peste colegi, în momentele când era nevoit să meargă la Zalău, la Inspectoratul Școlar.

Un moment pe care dascălul pensionar îl rememorează cu plăcere este banchetul de la finalul clasei a XII-a, petrecere care trebuia să fie mai sobră în perioada comunistă, fără excese, iar Dacian a fost și în acel caz unul din elevii pe care dirigintele s-a bazat pentru ca lucrurile să nu ia o întorsătură neplăcută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel