Deszăpezire Sectorul 1. Zeci de utilaje și sute de operatori, în lupta cu nămeții

Utilajele Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, intervin, miercuri la prânz, pentru degajarea zăpezii de pe arterele principale, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă grea. 

Miercuri la prânz,  69 de utilaje și 286 operatori acționau pentru deszăpezirea arterelor cuprinse în urgența 1. Este vorba despre arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public (spitale, sedii administrative etc.) unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice.

De asemenea, se are în vedere şi asigurarea accesului în siguranţă la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB.

Utilajele Romprest au început acțiunea de deszăpezire încă din timpul nopții trecute, imediat ce a început ninsoarea. În plus, a fost împrăștiat și material antiderapant pentru combaterea poleiului și prevenirea formării podurilor de gheață.

[citeste si]

Din cursul serii trecute până la orele 07:00, în această dimineață, pe arterele din Sectorul 1 au fost împrăștiate 100 de tone de sare și 80 de tone de clorură de calciu. Menționăm că deszăpezirea pe străzile adiacente marilor bulevarde va începe eșalonat, în funcție de evoluția condițiilor meteo și a degajării zăpezii de pe arterele principale, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis De Ce News.

Persoanele fără adăpost, cazate în centre sociale

Pe toată perioada cu temperaturi scăzute, persoanele adulte fără adăpost, care doresc acest lucru, vor fi cazate în Centrul de Urgență Pentru persoane fără Adăpost (Șoseaua Odăi nr. 3-5, Sector 1), iar copiii la Centrul de Primire "Pinocchio" (Bulevardul Luptătorilor numărul 40, Sector 1). Numai în ultimele 24 de ore la Centrul Odăi au fost cazate 19 persoane fără adăpost, pe lângă cele 138 cazate anterior. La Centrul "Pinocchio" sunt cazate în prezent 49 de persoane fără adăpost.

Aici beneficiază de cazare, hrană și asistență medicală. Polițiștii locali ai Sectorului 1 continuă să patruleze pe străzile acestei zone administrative pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel