Deszăpezire. Ministerul Transporturilor, raport după intervenţie

Deszapezire
Deszapezire

Peste 4.000 de oameni au fost implicaţi în acţiunile de deszăpezire şi combatere a poleiului de pe reţeaua rutieră, în perioada 24 - 27 ianuarie, acţionându-se cu 1.300 de utilaje (lame şi turbofreze) pe drumuri fiind răspândite peste 19.300 tone de material antiderapant, informează luni Ministerul Transporturilor. 

Din cauza poleiului au fost instituite temporar restricţii de tonaj (7,5t) pe câteva sectoare de drumuri naţionale, DN 5, DN2B şi DN2C, care au fost ridicate în câteva ore. Temporar au fost închise şi sectoare de autostradă şi drumuri naţionale. Conform MT, începând cu data de 26 ianuarie 2019, ora 12:00, toate autostrăzile şi drumurile naţionale din zonele cu avertizare meteo sunt deschise, fără restricţii. 

"Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA, managerul infrastructurii feroviare naţionale, a acţionat şi a intervenit permanent în perioada 24 ianuarie - 27 ianuarie 2019, cu personal feroviar şi utilaje de intervenţie pe raza regionalelor de cale ferată din jumătatea de sud a ţării, pentru a se asigura continuitate în traficul feroviar, trenurile circulând în condiţii meteo severe de ploaie îngheţată şi vânt puternic", precizează MT. 

Cele mai mari probleme, pe raza regionalei Bucureşti



Cele mai mari probleme cauzate de fenomenul de ploaie îngheţată s-au înregistrat încă din data de 24 ianuarie pe raza regionalei Bucureşti, în special pe segmentul de cale ferată Periş-Buftea-Chitila-Bucureşti Nord, care asigură intrarea trenurilor în Capitală. MT precizează că, pe tot parcursul zilei, echipele feroviare, care lucrează în ture, vor face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal care are la dispoziţie 92 de drezine pantograf şi alte utilaje necesare, astfel încât sa fie menţinut operaţional traficul pe toate magistralele. 

SNTFC CFR Călători precizează că se asigură locomotive Diesel şi personal de deservire a acestora în vederea intervenţiei în cazul întreruperii furnizării energiei electrice în linia de contact în subunităţile Depoul Bucureşti Călători, Depoul Ploieşti, Depoul Braşov, Depoul Sibiu, Depoul Suceava, Depoul Iaşi, Depoul Galaţi, staţia Tecuci, staţia Constanţa, fiind avizate şi celelalte depouri de locomotive aflate în zonele afectate. În perioada 26-27 ianuarie, 26 de trenuri au fost anulate sau limitate iar 7 trenuri au circulat suplimentar faţă de programul de circulaţie. 

Situaţia aeroporturilor

Aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt funcţionale. În perioada codurilor meteorologice emise de ANM, au existat întârzieri la decolare cauzate de procedurile specifice iernii. Angajaţii au intervenit cu 55 utilaje specializate, dintre care 43 pe platformă, iar restul pe căile de acces rutier. MT precizează că decizia de anulare a curselor aeriene este responsabilitatea companiilor respective, iar degivrarea aeronavelor cade în responsabilitatea fiecărei companii aeriene în parte. 

Vezi şi: ÎCCJ, decizie privind dosarele lui Tăriceanu şi Toni Greblă

Marriott mai deschide un hotel în București. Cine este director

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel