Destituire Trump. Faza a doua a anchetei începe în Comisia Juridică a Congresului

A doua fază a anchetei pentru destituire împotriva preşedintelui american Donald Trump începe miercuri în Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor.

  În acest moment al anchetei congresmenii urmează să consulte public specialişti în legătură cu cadrul constituţional pentru paşii de urmat, relatează DPA.

Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor controlată de democraţi a încheiat marţi prima fază cu un raport de 300 de pagini. Raportul a fost adoptat strict prin voturile democraţilor, republicanii sprijinindu-l ferm pe Trump.



Abuz de putere pentru campania prezidențială de anul viitor



Liderul de la Casa Albă este acuzat de abuz de putere pentru că, împreună cu cercul său de apropiaţi, a desfăşurat o 'campanie de presiuni' pentru a obliga Ucraina să îl ancheteze pe rivalul său politic democrat Joe Biden, înaintea alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Trump ar fi condiţionat o întâlnire la Casa Albă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi un ajutor de aproape 400 de milioane de dolari de un anunţ al Ucrainei privind deschiderea unei investigaţii de corupţie împotriva lui Biden.

'Dovezile privind proasta conducere a preşedintelui sunt copleşitoare, la fel şi dovezile privind obstrucţionarea Congresului', acuză democraţii în raport, care se bazează în mare parte pe mărturii ale unor oficiali guvernamentali de top. 'Preşedintele a pus interesele politice personale deasupra intereselor naţionale ale SUA, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenţial din SUA şi a pus în pericol securitatea naţională', se mai arată în raport.




Casa Albă consideră procesul un simulacru


Casa Albă a denunţat acest proces ca fiind un 'simulacru'. Un raport realizat de republicani denunţă întreaga anchetă pentru destituire, acuzând faptul că investigaţiile împotriva preşedintelui sunt făcute de 'birocraţi nealeşi'. Echipa de avocaţi a lui Trump nu va participa la audiere, consilierii săi spunând că nu vor să legitimeze acest proces. El îi acuză pe democraţi că încearcă să îl destituie din prima zi a preşedinţiei sale, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel