EXCLUSIV  Destinaţii şi cheltuieli de Crăciun și Revelion. Bădulescu și Drăghici, despre 'nebunia' de sărbători

Legat de Sărbătorile de Iarnă, Crăciun şi revelion 2018, şi distracţia aferentă, consultanţii pe turism Traian Bădulescu și Mircea Drăghici, au făcut câteva precizări de specialitate în interviul pentru DC News, moderat de jurnalistul Val Vâlcu. 

Se ştie că perioada Sărbătorilor de iarnă este o "nebunie" generală, care, în ultima vreme, s-a mai rezolvat prin tendinţa românilor de a-şi planifica totul cu mult timp înainte.

Bădulescu: "În primul rând am observat ca tendinţă că românii şi-au rezervat şi mai din timp. Retrospectiv, a fost o premieră de 1 decembrie. 1 decembrie pot să zic că este "Întâi Mai-ul" sezonului de iarnă. De întâi decembrie, cu sfinţenie, au început să plece mai ales că au fost şi zile libere. Pentru acest an s-au făcut
rezervări cu 2 luni înainte. În special pentru România. Liberele de Sărbători se comunică din timp, ceea ce ajută şi turismul. Şi, la fel, de Revelion, mulţi au început să-şi rezerve din iulie-august. Chiar mai mulţi decât în anii trecuţi."

Solicitat să precizeze care este cifra turiştilor, consultantul în turism a spus că nu depăşeşte 300.000:

Bădulescu: "Nu sunt chiar foarte mulţi. România cu extern, cumulat, revelion cu Crăciun sunt undeva la puţin peste 250.000 de turişti. Nu avem, din păcate statistici clare. Chiar avem nevoie."

Una dintre destinaţiile ce au început să-i atragă pe români a fost remarcată de jurnalistul Val Vîlcu, şi anume Croazierele de vacanţă. Însă, acestea costă relativ mult, de aceea şi întrebarea sa: Cam câţi români îşi permit o vacanţă de asta? Croaziere de Revelion, 600-700 de euro. De ce ar da atâţia bani?

Bădulescu: "Românul este obişnuit să petreacă. N-are tipologia germanului care-şi calculează ce bani îi mai rămân şi după concediu. Însă nu toate pachetele costă atât, sunt şi la 500 de euro de familie, depinde de locaţie. Avem vestitele hoteluri de pe Valea Pravovei, unde se poate ajunge şi la 2000 de euro de familie, dar e cererea mare, sunt locuri puţine şi sunt români cu bani care vor să-şi petreacă revelionul în România (...)."

Vâlcu: Care ar fi destinaţiile vedetă?

Bădulescu: "În primul rând sunt cele din România. Am văzut o creştere pe destinaţiile de bază. Dar am observat ca tendinţă o creştere pe oraşele turistice: Sibiu, Sighişoara, Braşov. Au o atmosferă frumoasă. Mai este turismul local care este foarte dezvoltat. S-a diversificat şi paleta pe turism local. În creştere este judeţul Neamţ, care seamănă cu Bucovina." a mai spus consultantul în turism Traian Bădulescu, precizând că acum turiştii nu mai vor doar să petreacă şi să mănânce, ci şi să şi viziteze, să ia parte la obiceiurile locului.

Mai multe informaţii despre turismul românesc şi destinaţiile recomandate pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă puteţi vedea în interviul complet de mai jos, acordat DC News, de cei doi consultanţi în turism:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel