EXCLUSIV  Destinație de vacanță: Zakynthos, Grecia. Cele mai bune stațiuni, recomandări pentru concediu

Navagio, văzută de jos
Navagio, văzută de jos

În această perioadă a sărbătorilor de Crăciun, agențiile de turism oferă cele mai mari reduceri pentru vacanțele din vara anului 2018. 

O destinație ideală pentru vacanța de vară este reprezentantă de insulele frumoasei Elada. Grecia este aleasă pentru servicii, prețul scăzut, apele albastre, liniște, plaje curate, dar și pentru viața de noapte din stațiuni celebre. 

O insulă îndepărtată a Greciei, preferată deja de foarte mulți români este Zakynthos. 

Zakythos este celebră pentru una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Navagio, plaja dintre stânci, cu nisip perlat, apă de-un albastru ireal. Plaja a fost formată după ce aici a naufragiat un vas. Legenda spune că acesta făcea contrabandă de țigări și a fost surprins, moment în care persoanele care se aflau pe barcă au sărit în apă, au supraviețuit, dar vasul a ajuns între înaltele stânci. În jurul său s-ar fi format plaja care acum se numește Navagio. Bătrânii insulei Zakynthos își amintesc de acel moment în care fumau țigările de pe barca de contrabandiști. Gurile rele spun că barca a fost pusă acolo de Ministerul Turismului. Sigur e un singur lucru: Navagio e în top 10 cele mai frumoase plaje din lume. 

(w670)

Navagio, văzută de sus

Un alt aspect demn de menționat despre Zakynthos este că insula este una ionică. Turcoazul ireal al Mării Ionice este un mare plus pentru o insulă grecească. 

(w670)

Plajă Laganas, noaptea

Zakynthos se bucură și de o stațiune comparată cu Ibiza, Laganas. Laganas este ideal pe timpul zilei pentru părinții cu copii și pe timpul nopții pentru tineri. Laganas este o nebunie de culoare și zgomot doar seara. Liniștea dimineților în Laganas este mirifică, în schimb. Laganas și Kalamaki formează un golf de 8 kilometri. Pe această distanță se întinde o superbă plajă, unde vântul nu bate, iar intrarea în apa albastră este extrem de lină, fiind ideală pentru orice copil. Kalamaki este recomandată persoanelor în etate pentru liniștea ei. Ambele se bucură de magazine și restaurante. Kalamaki nu are baruri pe plajă și nici magazine cu răcoritoare. Șezlongurile sunt mai scumpe decât în Laganas și nu se oferă gratuități. Plaja din Laganas este plină de restaurante și baruri, șezlongurile sunt, cele mai multe, gratuite în baza consumației de la restaurant (cafea, răcoritoare, chiar și mâncare).

(w670)

Cameo, plajă. În față, în centrul pozei se vede Marathonisi

Laganas este mărginită într-o parte de două insule mai mici și celebre: Cameo, insula iubirii, unde ajungeți trecând pe un pod de lemn și sfoară. Aici se plimbă des Caretta, broasca țestoasă de dimensiuni mari care este imaginea insulei și este o specie protejată. Pe insula Cameo se fac poze pentru nunți datorită peisajului. A doua insulă se numește Marathonisi, este o insulă în formă de broască țestoasă. Aici Caretta depune ouă, în perioada iulie-august, o parte din plajă fiind protejată. Pe Marathonisi se ajunge cu o șalupă, un ”taxi” pe care-l plătiți când vă duceți și pe care trebuie să-l apelați pentru a vă întoarce. Cel mult patru ore puteți sta pe Marathonisi. Două șalupe cu răcoritoare, cafea și sandvișuri sunt pe plaja insulei. 

În cealaltă parte, Laganas este mărginită de o zonă protejată, unde Caretta depune ouă. În această zonă nu aveți voie să mergeți de la ora 20:00 la ora 07:00. Este plaja care desparte Laganas de Kalamaki. 

[citeste si]

Pentru cei care nu iubesc haosul nopților din Laganas, este recomandată Argassi. Este aproape la fel de animată ca Laganas, dar plaja este mult mai scurtă și mai îngustă. Comparabil, în ceea ce privește cazările și serviciile, este un fel de ”Mamaia” a României. 

(w670)

Nava de pirați

Pentru cei care ajung în Zakynthos, le pot recomanda două excursii foarte importante: turul insulei cu autocarul. Aici sunt două variante de tur oferite de agențiile locale (care au oferte mult mai ieftine decât agențiile din România pentru aceleași servicii), una în vechiul Zakynthos și alta în noul Zakynthos. Ambele sunt recomandate, pentru că vedeți locuri diferite, unele uitate, altele moderne. A doua excursie recomandată este turul insulei cu vaporul de pirați. Sunt și alte variante de vapor, dar aceasta este cea mai confortabilă, cea mai nouă și cea mai animată. Veți vedea un show al piraților, veți dansa cu ei dansuri tradiționale grecești. 

Bineînțeles, dacă ajungeți în Zakynthos, nu trebuie să ratați orașul Zante, capitala insulei. 

(w460)

Tavernă pe una dintre străduțele înguste din Zante Town

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel