Desființare SIIJ. Alex Coita, AVERTISMENT dacă ORBAN nu acționează ACUM

Alex Coita a răbufnit după ultimele măsuri luate de Guvernul Orban. 

”Abrogarea recursului compensatoriu și desființarea SIIJ nu sunt decât niște măsuri de fațadă prin care PNL oferă sânge unui electorat talibanizat, pentru a nu pierde voturi.” este de părere Alex Coita, fondator al partidului PSL, subliniind că ”niciuna dintre ele nu face nimic pentru a întări statul de drept, dimpotrivă!”. 

”În cazul SIIJ, România pierde o nouă șansă de a garanta mai multă responsabilitate în actul de justiție. Era binecunoscută și înțeleasă necesitatea unei structuri de control independente în cadrul magistraturii, unde deveniseră deja ultra-transparente efectele unor excese de putere, cu consecințe reale asupra credibilității justiției din România. De altfel, înființarea Secției a fost criticată doar prin prisma logicii are rolul de a-l feri pe Dragnea de pușcărie. Nimeni nu a putut oferi argumente împotriva oportunității unor controale încrucișate în justiție, mai ales că legea răspunderii magistraților încă se lasă așteptată.” subliniază Alex Coita. 

Guvernul PNL să acționeze ACUM

El adaugă că ”România nu trebuie să plătească prețul unui discurs de tip tabloid! Propaganda trebuie să înceteze acum că a avut loc o tranziție spre o nouă majoritate parlamentară. Avem nevoie să consolidăm instituțiile statului, să le așezăm în matca lor, să ne asigurăm că sunt independente și acționează în mod responsabil, ghidate doar de interesul cetățeanului. Asta înseamnă stat de drept, nu tăieri cu drujba acolo unde se impunea un bisturiu! Avem nevoie să ieșim din zodia politicianismului, a discursului populist și a măsurilor superficiale care fac mai mult rău decât bine! Guvernul actual trebuie să dea un exemplu ACUM, altfel țara noastră va rămâne blocată într-un război fratricid care ne ține departe de lumea civilizată. E obligatoriu să ne smulgem din inerția toxică a unui conflict de trei ani și să începem să construim împreună! Cineva trebuia să aibă curajul să schimbe direcția!”. 

În şedinţa de vineri seara, Guvernul a adoptat Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Vezi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel