Desecretizare documente protest. Carmen Dan: Procurorul General tot cere...

Parchetul General a cerut, pentru a treia oară, desecretizarea documentelor din Dosarul violențelor din 10 august.

Carmen Dan a comentat acest subiect.

”Procurorul General tot cere. Nicio problemă... poate să ceară. Noi vom răspunde de fiecare dată și am mai spus: nu a fost nicio cerere a Parchetului Militar care să fie amânată sau să întâmpine greutăți din partea conducerii ministerului astfel încât să nu ne acuze nimeni că prejudiciem sau îngreunăm ancheta. Referitor la declasificare: cred că e de ajuns să ne uităm în Codul Penal și găsim acolo un articol care spune foarte clar că instanța este cea care decide declasificarea de urgență atunci când consideră că informații esențiale sunt utile cercetării judiciare și poate dispune declasificarea parțială sau declasificarea totală sau trecerea la alt nivel de clasificare”, a zis Carmen Dan.

A treia oară

Parchetul General a transmis marţi o serie de precizări privind „asigurarea caracterului echitabil al urmăririi penale privind incidentele violente din 10 – 11 august 2018". Aceste precizări vin în contextul afirmaţiilor lansate în spaţiul public ”în sensul că nu este necesară desecretizarea unor documente întrucât, potrivit prevederilor Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, procurorii au acces la toate documentele cu acest caracter", se arată într-un comunicat de presă al parchetului.

”Declasificarea anumitor documente este necesară în vederea asigurării caracterului echitabil al urmăririi penale, precum şi pentru respectarea dreptului la apărare al părţilor şi subiecţilor procesuali principali. În acest sens, documentele trebuie declasificate pentru a putea fi depuse la dosarul cauzei şi consultate de către părţi, subiecţi procesuali şi avocaţii acestora, doar în acest mod putându-se da eficienţă principiului egalităţii armelor şi aflării adevărului", a transmis Parchetul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel