Urmărește emisiunea live


Deschidere UAIC 2017, în prezența lui Hans Klemm și lui Tudorel Toader

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza va avea loc luni, în prezenţa ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a ambasadorului Austriei în România, Gerhard Reinwger, ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, şi ministrului Justiţiei şi rector ales al Universităţii, Tudorel Toader.

Prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite UAIC, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cadrul festivităţii de deschidere nu va lipsi momentul tradiţional al cursului inaugural - primul curs "oficial' la care vor putea participa "bobocii" universităţii.

"Anul acesta, cursul se va intitula "Din nou întrebarea cu privire la sensul vieţii', şi va fi susţinut de Ştefan Afloroaei, membru corespondent al Academiei Române. De asemenea, cei mai performanţi studenţi, precum şi proiectele asociaţiilor studenţeşti vor fi premiate de UAIC. După ora 13.00, studenţii vor fi invitaţi spre amfiteatrele Universităţii, pentru a lua parte la deschiderea anului universitar din fiecare facultate", a declarat Mihaela Onofrei, ordonator de credite UAIC.

Conform acesteia, reprezentanţii UAIC le-au pregătit "bobocilor", la fel ca în ultimii şapte ani, un eveniment amplu de orientare şi introducere în studenţie. Astfel, în perioada 1-3 octombrie, se va desfăşura un eveniment destinat studenţilor din anul I şi menit să îi ajute să se integreze cât mai rapid şi mai uşor în viaţa universitară, intitulat "Bun venit la UAIC'.

"Noii studenţi ai Universităţii vor fi întâmpinaţi de colegi mai mari, asociaţii studenţeşti, angajaţi ai Universităţii şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi angajatorilor din Iaşi. În ultima zi de vacanţă şi primele două zile de studenţie, "bobocii" vor găsi în faţa Universităţii puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare în studenţie. Acesta constă într-o agendă săptămânală personalizată, o mapă ce conţine harta campusului, pliante de la serviciile universităţii şi alte instituţii din Iaşi. În plus, vor fi organizate pentru studenţi tururi ale oraşului, precum şi vizite ghidate în Muzeul Universităţii şi Biblioteca Centrală Universitară", a declarat Mihaela Onofrei.

Ca şi în anii anteriori, candidaţii proaspăt admişi la UAIC vor avea un "mentor', un coleg mai mare de la aceeaşi facultate, care le va povesti mai multe despre profesori, cursuri, seminarii, sau cum pot să îşi petreacă timpul liber. Conform reprezentanţilor UAIC, în 2017, la acest program s-a înscris un număr record de 2.080 de "boboci".

De la deschiderea noului an universitar 2017-2018, UAIC organizează în Copou şi un concert dedicat "bobocilor", anul acesta fiind invitaţi să cânte trupa 'Viţa de Vie'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel