Urmărește emisiunea live


Deputatul PSD, Nicolae Bacalbaşa, AMENDAT de CNCD cu 2.000 de lei pentru declarații la adresa lui Iohannis

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD. foto: facebook
Nicolae Bacalbașa, deputat PSD. foto: facebook

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri amendarea cu 2.000 de lei a deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa, considerând că declaraţii ale acestuia la adresa preşedintelui Klaus Iohannis constituie discurs de ură şi depăşesc limitele libertăţii de exprimare, a informat CNCD, într-un comunicat transmis Agerpres.

CNCD a analizat două declaraţii ale lui Bacalbaşa din acest an. 'Totuşi, eu nu înţeleg să suport şi să admit mârlănia unui individ care, pentru mine personal, este Untermensch - că tot avem preşedinte german -, şi care vorbeşte, după ce am votat eu şi colegii mei, despre decizii ruşinoase', afirma Nicolae Bacalbaşa pe 28 august, potrivit CNCD, care precizează că această declaraţie constituie discriminare, discurs de ură, prin utilizarea unei sintagme cunoscută ca fiind parte a limbajului liderilor fascişti (Heinrich Himler).

'Pentru că, dacă dispreţuieşti românii (cu referire la preşedintele României - n.r.), nu poţi să aplici o regulă numită democraţie unei structuri pe care o dispreţuieşti. Nici nu pot să îl învinovăţesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că, deşi Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporţie de 70%, era pro-hitlerist. (...) M-a bucurat când discuţia dintre doamna Dăncilă cu Fuhrer-ul feminin al Germaniei actuale, Frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, care toate sunt din PPE, adică etnic, poate non-germane, dar servind interesele strict ale acestei ţări şi n-a cedat doamna Dăncilă. Dacă vrei, este un răspuns şi pentru numitul Klaus Werner', declara deputatul PSD în februarie, la un post de televiziune din Galaţi, conform CNCD.

Consiliul a considerat că această declaraţie constituie discriminare, discurs de ură, prin culpabilizarea colectivă a unei comunităţi pentru faptele regimului nazist, respectiv prin etichetarea ca nazişti a liderilor comunităţii în cauză. În acest context, CNCD a decis cu unanimitate de voturi (opt voturi) aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel