Deputatul Marian Ghiveciu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

marian-ghiveciu
marian-ghiveciu

Marian Ghiveciu, deputat PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de Nicolae Costache şi Dumitru Borcan.

Marian Ghiveciu, administrator al mai multor societăţi comerciale la momentul comiterii faptelor, este acuzat de procurorii DNA de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată. În același dosar sunt incriminați și Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei - judeţul Buzău şi Costache Nicolae, director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, potrivit Mediafax.

În perioada 2005-2006, potrivit rechizitoriului, la instigarea inculpatului Marian Ghiveciu, inculpaţii Dumitru Borcan şi Costache Nicolae ar fi contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate.

Prejudiciul adus persoaneleîor care deţineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, se ridică la 1.956.010 lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat în modalitate descrisă este de 3.247.945 lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obţinute în baza actelor de proprietate emise nelegal şi cumpărate de Marian Ghiveciu.

Marian Ghiveciu a câștigat alegerile din Colegiul 19 în județul Buzău, în defavoarea actualului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel