Deputatul Cristina Iurișniți, atac la Dăncilă: A uitat de bolnavii de autism

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Deputatul USR Cristina-Ionela Iurișniți, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că au uitat de bolnavii de autism pe care a promis că îi va ajuta.  

Deputatul amintește că, după ce, în februarie 2018, premierul a folosit termenul de ”autist” cu sens peiorativ, și-a declarat public ”sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora”. Totodată, Viorica Dăncilă a declarat că va ”folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri”.

Interpelare, ignorată trei luni

Deputatul USR spune că a adresat premierului în aprilie, o interpelare, solicitând urgentarea măsurilor promise pentru dezvoltarea serviciilor sociale oferite categoriilor vulnerabile de către ONG-urile acreditate și asigurarea accesului gratuit la terapii de recuperare destinate persoanelor cu tulburări de spectru autist (TSA) și tulburări psihice. Iurișniți se plânge că premierul nici nu s-a sinchist să răspundă la interpelarea depusă în urmă cu trei luni și nici nu a întreprins nimic pentru copiii cu autism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel