Deputatul Cherecheş, exclus din PNL datorită jocurilor de putere din PSD

chereches 2
chereches 2

În plină campanie de racolări a defectorilor de la PDL, partidul lui Crin Antonescu exclude sâmbătă un deputat liberal de Maramureş. Alături de Cătălin Cherecheş a fost dat afară şi consilierul judeţean Zamfir Ciceu. Oficial, motivul excluderii îl reprezintă încălcarea prevederilor statutare, respectiv actele de indisciplină la protocoalele din teritoriu. Mai în glumă, mai în serios, s-a spus că prin excluderi liberalii se asigură că nu va trece moţiunea...

Care sunt culisele acestei afaceri? Totul a plecat de la competiţia pentru postul de primar de Baia Mare, lăsat liber după încarcerarea fostului edil, Cristian Anghel. Liberalul Cherecheş dorea să intre în cursă la alegerile programate pentru 25 septembrie. Pe primul loc în sondaje se afla însă Mircea Dolha, viceprimar în funcţie. Dolha, preşedintele organizaţiei Baia Mare a PSD, avea o problemă chiar la el în partid. Cunoscut şi apreciat de localnici, îl punea în umbră pe şeful interimar al organizaţiei judeţene, Mircea Ursache, trimis de la Bucureşti să facă ordine în teritoriu după alegeri. Dolha nu prea era agreat nici de conducerea centrală, fiind apreciat drept “omul lui Geoană”.

Membri ai PSD Baia Mare suspectează, deci, un acord între Ursache şi Cherecheş, prin care Dolha urma să fie înlocuit de la Primărie, lucru imposibil fără votul liberal oferit de Ciceu. Mişcarea are loc chiar în timpul şedinţei comitetului Executiv al PSD, de la Piteşti, inflamând spiritele, mai mulţi membri de vârf ai social-democraţilor, printre care şi Liviu Dragnea, acuzând liberalii de încălcarea protocolului la nivel naţional. Scandalul din Maramureş cade mănuşă lui Victor Ponta, care găseşte un motiv să stopeze negocierile cu Crin Antonescu. O eventuală “scurgere” de informaţii privind acordul secret cu Cherecheş nu îl va incomoda, deci, prea tare pe Ursache, PSD având cel puţin un motiv de câştig din această afacere.

Liberalii, şifonaţi de acuzaţiile PSD, s-au răzbunat şi au dat un exemplu altor membri de partid cu orientări “independente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel