EXCLUSIV  Deputatul Borza, mesaj în forță după mutarea lui Iohannis – video

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

„Sabotarea reciprocă între Președinție și Guvern dăunează, în primul rând, României”, susține deputatul Remus Borza, membru în Partidul Forța Națională, după decizia luată de președintele Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019.

„Teoretic, Iohannis trebuia să promulge bugetul de stat pe 2019, după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea sa. Nu a făcut lucrul acesta, alegând în schimb să retrimită bugetul în Parlament pentru reexaminare. Nu poți ține țara blocată. Suntem în martie, bugetul trebuia promulgat încă din decembrie 2018. Aici e și vina Guvernului, care l-a trimis de abia în februarie în Parlament spre aprobare", a spus Remus Borza la DCNews.

„Sabotarea reciprocă între Președinție și Guvern dăunează, în primul rând, României", a subliniat deputatul, adăugând ulterior: „Într-adevăr, bugetul este construit pe o logică populistă, s-a dat la toată lumea după nevoi, nu după posibilități, însă rolul președintelui nu este de a băga bețe-n roate Guvernului, mai ales când vorbim de bugetul tuturor ministerelor și instituțiilor publice".

„Președintele trebuie să găsească soluții de compromis în relația cu Guvernul, spre beneficiul românilor. Trebuie să îndemne la reconciliere și dialog, să vegheze la respectarea Constituției și a drepturilor cetățenești, să medieze, atunci când e cazul, de o manieră onestă și constructivă, relațiile dintre puterile și instituțiile statului, atunci când constată existența unor conflicte instituționale. Câtă vreme Iohannis este președintele tuturor românilor, opoziția este cea chemată să critice și să sancționeze prin mijloace democratice derapajele sau excesele coaliției de guvernare", a concluzionat deputatul Remus Borza.

Amintim că, într-o analiză realizată la DCNews, Remus Borza a spus că bugetul este fundamentat pe o creștere economică iluzorie, explicând totodată de unde ar putea veni salvarea României. Analiza deputatului poate fi citită AICI.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel