Deputații, raport de RESPINGERE a creșterii indemnizațiilor invalizilor și veteranilor de război

Ilustrativ
Ilustrativ

Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a dat, marți, raport de respingere pentru proiectul de lege inițiat de deputatul PNL Florin Roman, prin care indemnizațiile invalizilor, veteranilor și a văduvelor de război cresc anual cu 100% din rata inflației de pe anul precedent.

Președintele Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților, Adrian Solomon, a constatat că există deja un raport preliminar negativ emis de Comisia pentru Apărare, iar Guvernul nu susține majorarea, notează Mediafax.

Inițiatorul proiectului, Florin Roman, nu s-a aflat la ședința Comisiei de Muncă pentru a-și susține proiectul.

Proiectul prevede modificarea articolului 1 al Legii nr.49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

Astfel, inițiativa liberalului introduce un nou alineat la articolul respectiv care prevede că: „(2) Indemnizația prevăzută la alin. (1) se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației realizată pe anul precedent".

Conform legii în vigoare, invalizii de război primesc, lunar, 1.500 de lei, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate. Cei încadrați în cadrul I de invaliditate primesc 1.000 de lei lunar și cei încadrați în cadrul III de invaliditate beneficiază, lunar, de 900 lei. De asemenea, veteranii de război au 600 de lei lunar, iar văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit, primesc tot 600 de lei pe lună.

Inițiativa legislativă a fost adoptată pe 2 octombrie de către Senat, în calitate de prim for legislativ sesizat, și urmează să fie trimisă în plenul Camerei Deputaților pentru votul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel