Deputaţii PSD: Klaus Iohannis ne spune că a avea o meserie este o ruşine

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"După ce un întreg mandat a mimat interesul faţă de educaţia românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învăţământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-şi croiască un drum în viaţă, prin învăţarea unei meserii, măsură cerută deopotrivă şi de mediul de afaceri românesc!", transmite Grupul Parlamentar PSD - Camera Deputaţilor.

"După ce un întreg mandat a mimat interesul faţă de educaţia românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învăţământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-şi croiască un drum în viaţă, prin învăţarea unei meserii, măsură cerută deopotrivă şi de mediul de afaceri românesc!

Astfel, în colimatorul preşedintelui disperat să-şi atragă capital electoral a intrat acum Ordinul nr. 4948/2019, care se referă la admiterea în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, emis ieri, 5 septembrie, de către ministrul Educaţiei Naţionale.

Potrivit Ordinului, elevii care obţin note sub 5 la Evaluarea Naţională sunt repartizaţi automat în învăţământul profesional, iar această decizie vine în sprijinul tinerilor, care astfel pot să înveţe o meserie ce le va asigura traiul pe viitor", transmite Grupul Parlamentar PSD.

"Preşedintele Iohannis ne transmite că, nu-i aşa, toţi tinerii ar trebui să aibă studii superioare"



"În ipocrizia sa, preşedintele Iohannis ne transmite că, nu-i aşa, toţi tinerii ar trebui să aibă studii superioare, chiar cu preţul de a nu-şi găsi un loc de muncă în viitor.

Mai grav şi total suprinzător pentru un preşedinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declaraţiile lui Klaus Iohannis este dispreţul său total faţă de munca fizică şi faţă de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Ruşine, domnule preşedinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteţi îngrijorat, e drept, doar atunci când aveţi nevoie de voturile ei!

Ştim că nu vă place şi că vă încurcă planurile electorale, domnule preşedinte, însă PSD rămâne conectat la realitate, inclusiv prin promovarea învăţământul dual, nu doar a celui liceal sau universitar, deoarece, domnule preşedinte, dacă nu ştiaţi nevoile tinerilor sunt diferite, prin urmare, şi măsurile ce-i vizează trebuie să fie diferite! De aceea, PSD va promova în continuare ideea că a învăţa bine o meserie poate fi cheia pentru o viaţă demnă şi prosperă. Pentru că a munci nu este o ruşine, ci un lucru de care toţi trebuie să fim mândri!", transmite Grupul Parlamentar al PSD Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel