Deputat UDMR: 1 decembrie, zi de doliu. PNL, REACȚIE DURĂ

Vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman, solicită conducerii UDMR să se delimiteze public de declarațiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care a afirmat că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un "an de doliu" pentru comunitatea maghiară.

Parlamentarul liberal apreciază că declarațiile deputatului UDMR ar putea duce la "creșterea tensiunilor" în comunitățile din Ardeal și ar afecta buna conviețuire dintre românii și maghiari din zonă.

"Asemenea declarații, făcute chiar de către un demnitar al statului român, nu fac altceva decât să crească tensiunile în comunitățile din Ardeal. Este important ca liderii UDMR să respingă în mod public aceste abordări care afectează buna conviețuire a românilor și maghiarilor din Ardeal", se arată într-un comunicat al deputatului PNL.

Potrivit acestuia, centenarul Marii Uniri de la 1918 reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii României.

"Considerăm că maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi, iar Centenarul Marii Uniri, de anul viitor, este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări. În 2018 trebuie să ne bucurăm împreună de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului national și să arătăm tuturor că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut. Considerăm că respectarea istoriei statului român este o obligație pentru fiecare cetățean român, inclusiv pentru etnicii maghiari și pentru demnitarii UDMR", a conchis deputatul Florin Roman.

Deputatul covăsnean Kulcsar Terza Jozsef a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că este revoltat de reacțiile antimaghiare apărute în ultimele zile în spațiul public, pe fondul negocierilor purtate între UDMR și PSD pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel