Deputat PSD, veste bună de la Ministerul Sănătății pentru pacienți

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat, astăzi, că Ministerul Sănătăţii va creşte, în perioada următoare, accesul pacienţilor la tratament fără interferon. 

Tamara Ciofu a făcut o interpelare ministrului Sănătăţii pe tema programelor împotriva hepatitei de tip C, iar oficialii din sănătate au confirmat extinderea tratamentelor către o serie de pacienţi.

”Ministerul Sănătăţii m-a informat că va creşte numărul pacienţilor eligibili pentru includerea în tratamentul hepatitei cronice cu virus C. Astfel, în acest an vor beneficia de acest tratament 10.000 de persoane de la gradul de fibroză F3 şi F4, ciroză compensată, până la cei cu fibroză de gradul F2 asociată cu manifestări extrahepatice de tip autoimun determinate de infecţia cu virus C, precum şi pacienţii cu fibroză F2 care implică evoluţia bolii hepatice la care poate fi sau a fost efectuat tratament curativ, fără semne de recurenţă”, a declarat Tamara Ciofu.

[citeste si]

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de ordin privind criteriile de eligibilitate, monitorizarea şi indicatorii de rezultat pentru tratamentul cu medicamente cu acţiune antivirală directă ce a fost aprobat prin Ordinul preşedintelui CNAS nr. 158/13.03.2017. Personalul medical este inclus în programul de tratament fără interferon, indiferent de gradul fibrozei în vederea protecţiei pacienţilor, întrucât cadrele sanitare pot transmite infecţia bolnavilor pe care îi îngrijesc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel